THY’nin Kaç Uçağı Var?

THY müşteri temsilcisine nasıl bağlanılır? Türk Hava Yolları hangi kuruma bağlı? Türk Hava Yolları kaç uçağı var 2020? Türk Hava Yolları kaç ülkeye uçuyor?

Seyahat 30.10.2020, 12:01
THY’nin Kaç Uçağı Var?

THY yani Türk Hava Yolları Türkiye’nin ilk uçak filosu olarak, milyonlar, hatta belki de milyarlarca yolcuya hizmet vermiştir ve vermeye devam ediyor. Türk Hava Yolları’nın merkezi İstanbul’a bağlı olmaktadır. Bugüne kadar dünyanın her yerine uçak kaldırmış ve yolu taşımıştır.

Türk Hava Yolları’nın şuan 360 filo uçakları ve 357 tane uçuş noktası bulunmaktadır. Türk Hava Yolları’nın şuan aşağı yukarı 20’ye yakın uçak modeli bulunmaktadır. Bu modeller arasında ise 400e yakın uçağa bulunmaktadır.

Türk Hava Yolları yıllarca en iyi kalitede hizmetleri vererek, müşteri memnuniyetini yüksek tutmak için gece gündüz çalışmıştır. Uçaklar yolcuların en rahat şekilde yolculuk yapabilmeleri için kaliteli şekilde tasarlanmıştır.

Türk Hava Yolları’nın İlk Yılları

Türk Hava Yolları ilk etapta 5 adet uçak ile başladı. Bunların 2 tanesi King Bird, 2 tanesi Junkers F-13 ve 1 tanesi ise Tupolev ANT-9 olarak bilinmektedir. Bunlar küçük çaplarda uçaklar olup en fazla 10 kişilik koltukların olduğu uçaklardı.

Türk Hava Yolları’nın ilk uçakları çıkarması 1933 yılında başladı ve Türk Hava Yolları birçok ülkeye uçak göndermiş, hatta daha da önemlisi, Tahran’da atılan bombalarda, Japonya’ya dönemeyen Japonların tahliyesinde yardımcı olmuştu. Bu da Türk Hava Yolları’nın gösterdiği en büyük desteklerden bir tanesi olmuştu. Bu sayede hava yolları Japonya ile hükümet anlamında çok işbirliği yapmıştır.

1955’ten Günümüze Kadar Türk Hava Yolları

Türk Hava Yolları’nın bugüne kadar üretmiş ve uçuşa izin verdiği neredeyse 400e yakın uçak bulunmaktadır. Türk Hava Yolları dünyanın dört bir yanına uçuşlar göndermiş ve yolculara hizmet vermiştir. Tarihi geniş ve en kaliteli hizmeti veren Türk Hava Yolları olarak, müşteri memnuniyeti hep yüksek olmuştur ve yükselmeye devam etmektedir.

Türk Hava Yolları birçok hava yolları ile anlaşmalı olup 2016 yılından itibaren, dünyanın dört bir yanında bulunan 44 tane hava yolu ile anlaşmıştır. Türk Hava Yolları’nın 13 uçak modeli, yolcu uçağa olup 5 modeli ise kargo filosu olmaktadır. Yolcu uçaklarının en büyük kapasitesi 300 kişilik olmaktadır.

Türk Hava Yolları Akademisi

Türk Hava Yolları sadece kargo, yolcu taşıma olmaıyp aynı zamanda hava yolları akademisine de sahiptir. 1933 yılından bu yana dünyanın dört bir yanında hizmet vermiş olup vermeye devam etmektedir. Türk Hava Yolları akademisi, yılda en az 12 bin kişiye yüzyüze eğitim, hatta 50 bin kişiye de online olarak eğitim vermektedir.

Türk Hava Yolları’nın verdiği hizmetler yıllar boyu sürecek ve bütün dünyaya hizmet etmeye devam edecek. Kaldı ki Türk Hava Yolları’na çalışmak için başvuruda bulunan birçok kişi bulunmaktadır. Türk Hava Yolları’na başvurabilmek için bazı önemli kriterler bulunmaktadır. Bunları THY’nin internet sitesinden öğrenebilirsiniz.

Türk Hava Yolları hem güzel bir hayat sunan, hem de bir nevi dünyayı gösteren bir hava yolları firmasıdır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11