Vizite Girişi Nedir? Vizite Girişi Nasıl Yapılır?

SGK 31.08.2020, 18:19
Vizite Girişi Nedir? Vizite Girişi Nasıl Yapılır?

Vizite girişi işverenlerin kullandığı iş kazası, hastalık ya da doğum sebebiyle rapor alan çalışanları için bildirim yapılması gereken önemli olan uygulamalardan biridir.  Bu uygulama üzerinden aynı zamanda işverenler sigortalı çalışanlarının çalışmazlık bildirimi işlemlerini de gerçekleştirebilmektedir.  Peki vizite girişi nasıl yapılır vizite kullanım detayları nelerdir?

Vizite Girişinin Yapılması Adım Adım Kullanım Detayları

https://uyg.sgk.gov.tr/vizite/welcome.do sitesinden SGK e Bildirge Şifresi ile giriş yapmak gerekmektedir.  Uygulamaya giriş sağlandıktan sonra uygulamadaki menüler ve menülerden yapılan işlemlerin kullanım amaçları sırasıyla;

Kimlik numarasına göre rapor arama;  bu bölümden iş göremezlik raporunun alındığı sigortalının T.C. numarası ile sorgulama yapılarak rapor için çalışmazlık bildirimi gerçekleştirilebilmektedir.   Dikkat edilmesi gereken şey ise sorgulama yapıldığı esnada ‘ vaka türü’  kısmına dikkat edilmelidir. Örnek olarak iş kazasının sonrasında rapor alındıysa ve hastalık için sorgulama yapılırsa rapor ekrana düşmemektedir.

Tarihe göre rapor arama, bölümünde sorgulama yapılan tarihe kadar alınan bütün iş göremezlik raporları ekrana dökülmektedir.  Burada onaysız olan sigortalılara çalışmazlık bildirim girişi yapılabilir.  Bu kısım her ay bildirge verilmeden önce kontrol edilmelidir.  Çünkü çalışılmadığına dair bildirim girişi yapılmadığından Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından cezai bir yaptırım uygulanacağı bilinmelidir.

İşveren iletişim bilgileri,  bu bölümde telefon ve mail adresi işveren tarafından güncellenmelidir.  İletişim bilgilerinin doğruluğundan emin olunmalıdır.  Çünkü rapor alan işçinin durumu için bildirim e-posta üzerinden alınmakta ve maille gerçekleştirilmektedir.

Onaylı raporlar,  önceden çalışmazlık girişi yapılmış olan bütün raporların görüntülemesini yapmak mümkündür.

Arşiv, kısmında belirli bir tarih aralığı seçilerek belirli sebeplerle arşive kaldırılan raporları görüntülemek mümkündür.

Manuel çalışılmadığına dair bildirim işlemleri,  bu bölümde Sosyal Güvenlik Kurumunun vizite giriş uygulama en önemli kısımlarından biri olmaktadır. Bu alanda raporu elektronik ortamda kişiye düşmeyen,  tarih ile T.C. kimlik numarasına göre sorgulama yapılan fakat görüntüleme yapılamayan raporlar için manuel rapor girişi yapılabilmektedir.  Giriş kısmı manuel rapor girişi,  Görüntüleme bölümünde görüntülemeyi ve Güncelleme bölümünde de güncelleme veya manuel olarak girilen raporun iptali gerçekleştirilebilir.

Vizite sorgulamayı yapmak isteyenler e vizite girişi uygulamasında onaylanan raporunu görmek isteyenler onaylı raporlar bölümünde görüntüleyebilirler.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36