Pina colada(tarifi, içindekiler)

Pina colada son derece basit ve lezzetli olması nedeniyle yaz aylarının vazgeçilmezidir demek yanlış olmayacaktır. Daha önce bunu yapan ve deneyenler olduğu gibi, ismini ilk kez duyanlar da olabilir.

Tarım 23.12.2020, 14:55 Mehmet Kurt
Pina colada(tarifi, içindekiler)

Pina colada için kısa bir tanım yapmak gerekirse bir tür soğuk içilen kokteyl olduğunu söylemek mümkündür. İçeriğinde avokado ve Hindistan cevizi yağı bulunuyor. Pek çok damak zevkine hitap edeni olsa da, bazıları tarafından beğenilmeyip tercih edilmeyebilir de. Ancak adını ilk kez duyanlar, yapılışını ve tandı merak edenler için tüm detayları kaleme aldık. Nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor? Servis çeşitleri ve önerileri nelerdir gibi temel soruların tümü için yanıtları içeriğimizin devamında bulabilirsiniz. İşte, merak edilen pina colada tarifi ve detayları sizlerle…

Pina colada malzemeleri

Pina colada yapmak için sadece şu malzemelere ihtiyacınız olacaktır;

  • Ananas parçaları ( 1 adet ananas yeterli olacaktır.)

· 1 adet dilimlenmiş halde muz

· Biraz Hindistan cevizi sütü

· Hindistan cevizi likörü ( çok az bir miktar, 1,5 kahve fincanı kadar.)

· Bir miktar rendelenmiş Hindistan cevizi

·  Agave şurubu ( yaklaşık 3 çorba kaşığı kadar yeterli olacaktır.)

· Biraz kiraz

· Buz parçaları (yeteri kadar)

  • Bir adet ananas dilimi ( süsleme için)

Tüm bu malzemeleri satın aldıktan sonra hemen siz de yapılış aşamasına geçerek, bu eşsiz kokteyli hazırlamaya başlayabilirsiniz! Peki, pina colada nasıl hazırlanıyor?

Pina colada nasıl yapılır?

Pina colada nasıl yapılır; Yukarıda listelediğimiz malzemeleri aldıktan sonra hemen bir tepsiye muz ve ananas parçalarını dizerek bir süre buzdolabına hatta buzluk kısmına atmanız gerekiyor. Burada yaklaşık 20-25 dk kadar bekletirken bir yandan da diğer malzemeleri mikser ile püre haline getirebilirsiniz. Dolaptan çıkardığınız muz ve ananası da mikser kalıbınıza ekleyip püre haline getirin. Ancak pürenin tamamen pürüzsüz bir hale gelmesine özen göstermeniz gerekiyor. İçerisinde irili ufaklı parçalar kalmamasına dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Ardından servis bardaklarınıza ( önerimiz casablanca bar bardakları) püreyi koyup üzerine Hindistan cevizi rendesini de serptikten sonra servis edebilirsiniz.

Pina colada püf noktaları nelerdir?

Pina colada hazırlarken birkaç püf noktaya dikkat etmeniz, kokteylinizin daha lezzetli olmasını destekleyecektir. Malzeme kısmına bizler kiraz ya da agave şurubu yazmıştık. Eğer siz de kokteyliniz için bu ikisini tercihe diyorsanız, karışımı hazırladıktan sonra bunları ufak buz parçalarıyla beraber bardağın tabanına koymayı unutmayın.

Pina colada servis önerileri

Tarifi hazırladınız ve sıra sunuma mı geldi? Sunum konusunda aslında tamamen kendi zevkinize göre hareket edebilirsiniz. Kokteyl bardağınızın iç kısmını soslarla süsleyebileceğiniz gibi, bardağın üst kısmına da ananas dilimleri ve şemsiye koyarak da sunum yapabilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11