Ziraat Bankası’ndan Tavuk Çiftliği Açmak İsteyenlere Kredi

Tavuk çiftliği kurmaya başlayanlara tarımsal ve ekonomik açıdan hayati destek sağlayan bankalardan biri olan Ziraat Bankası'ndan kredi müjdesi! Birçok girişimcinin gündeminde olan bu destekten yararlanmak için yapılması gereken Ziraat Bankası tavuk çiftliği kredisi başvuru şartları nelerdir? İşte cevap...

Tarım 27.02.2022, 15:28 Mehmet Kurt
Ziraat Bankası’ndan Tavuk Çiftliği Açmak İsteyenlere Kredi

2022 Ziraat Bankası Tavuk Kredisi

   Türkiye'nin en önemli bankalarından biri olan Ziraat Bankası, Osmanlı döneminden bu yana tarım ve ekonomi alanlarında önde gelen bankalardan biri olmuştur. Ülkemizdeki 3 kamu bankasından biri olan Ziraat Bankası'nın tavuk çiftliği kurmaya başlayan girişimcilere sunduğu kredi fırsatı, birçok girişimcinin ve girişimci adayının ilgisini çeken konulardan biridir. Ziraat Bankası Tavuk Çiftliği Kredisi Başvuru Koşulları 2022 şartlarının neler olduğunu öğrenmek isteyenler, arama motorlarında sıklıkla ilgili terimleri arıyorlar.

Ziraat Bankası Tavuk Kredisi İçeriği

    Ziraat Bankası tavuk çiftliği açmak isteyen girişimcilere 7 yıl vadeli ve %2,50 faiz oranı ile kredi vermektedir. Söz konusu tavuk çiftliğinin büyüklüğüne bağlı olarak girişimcilerin de kefil talep etme hakları bulunmaktadır. Ziraat Bankası, tavuk cinsine göre yüzde indirim uygulaması da sağlamaktadır. Örneğin kümes hayvanı çiftliğinde bulunan hayvanlar yarı kümes hayvanları ise girişimciler yüzde 25 indirim alıyor. Ziraat Bankası tavukçuluk için 10 milyon TL, yumurta üretimi için 5 milyon TL kredi sağlamaktadır. Bu destek tedbirleri Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Ziraat Bankası Tavuk Çiftliği Kredisi Başvuru İçin Gerekli Belgeler

 Ziraat Bankası'ndan tavuk çiftliği kredisi için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:

  • Tarımsal İşletme Yeri Yasası
  • Çiftçilik kayıt belgesine sahip olmak
  • Başvuru sahibi kanatlı sektöründe en az 3 yıl çalışmış olmalıdır
  • Karşılığında bir kimlik kartı ve ilgili belgeleri ibraz etmeniz gerekmektedir
  • Kimlik kartı
  • Binanın kiralanması durumunda kira sözleşmesi
  •  Garanti belgeleri

İşletme bilançoda yönetiliyorsa, üç yıllık bir kâr ve zarar hesabı da gereklidir. Bazı kişilerin kefil sağlaması da gerekebilir. Bu, kredi çekmeyi mümkün kılar.

Tavuk Çiftliği Açmak İçin Kredisi Başvuru Şartları

Ziraat Bankası Tavuk Çiftliği Kredisi alabilmek için gereken şartlar, yetiştirilecek hayvanın türüne göre değişiklik göstermektedir. Bu da kredi başvurusunu oldukça kolaylaştırır. Bir devlet bankasından tavuk çiftliği kredisi almak için çok fazla gereklilik yoktur. Aşağıdaki hayvan sayılarına ulaşmayı başaran kişiler kredi başvurusunda bulunabilirler:

  • 10.000 pili
  • 7.500 yumurta tavuğu
  • 1000 hindi
  • 2000 bıldırcın ördeği veya kaz
  • 50 yuvalama devekuşu

   Çiftlik kurmak isteyen kişilerin elbette bu hayvanların hepsine sahip olması gerekmiyor. Girişimciler genellikle sadece bir tür hayvanla ilgilenir. Yukarıdaki sayılar minimumdur. Örneğin en az 50 deve kuşuna sahip olan kişiler kredi başvurusunda bulunabilirler.

Hangi Bankalar Tavuk Çiftliklerine Kredi Vermektedir?

Kanatlı hayvan yetiştiriciliğine kredi veren bankalar şunlardır:

  • Ziraat Bankası
  • Denizbank
  • QNB finans bankası
  • Şeker bankası
  • TEB

   Türkiye'nin her yerinde şubeleri bulunan bu bankalara başvurarak kredi başvurusunda bulunulabilir. Kredi koşulları değişebilir. Borç verme imkanları kanatlı çiftlikleri ile sınırlı değildir. Tüketici kredisi de kullanabilirsiniz. Devlet bankasının tavuk çiftliği kredisi tüketici kredisi olarak nitelendirilmez.

Genç Çiftçi Projesi Nedir?

   Genç Çiftçi Eğitim Projesi, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bir programı olarak biliniyor. Gerekli şartları sağlayan kişiler devletten 30.000 liralık destek alabiliyor. Projenin kapsamı oldukça geniştir. TKDK tarafından yürütülen bu proje şu anda 42 ilde uygulanıyor. Bu şehirlerde yaşayan ve Türk vatandaşı olan kişiler pratik açıdan bu projenin bir parçası olabilirler. En az 500 civciv şartının karşılanması durumunda projeden sübvansiyonlar mümkündür.

Prefabrik Tavuk Çiftliği İçin Kredi

   Tavuk çiftliği kurmanın maliyeti kapasiteye göre değişir. Bu masrafları karşılamak için 50.000 ile 300.000 lira arasında değişen bir kredi kullanabilirsiniz. 1000 tavuğun olduğu bir çiftlik için yaklaşık 50.000 lira krediyle başlanmalıdır. Bazen bankalar kredi verirken proje planını görmek isterler. Henüz bu işi yapmamış kişiler için bankalara proje planı ile yaklaşmak çok önemlidir. Türkiye'de birçok kişi aile şirketlerini sürdürmek için kredi alıyor. Bu nedenle projeler genelde sıfırdan başlamıyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03