ODTÜ'den çevrim içi eğitim

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) meslek edinmek isteyen herkese yönelik ücretsiz, sertifikalı çevrim içi eğitim portalı "Bilgeİş" 350 bin üyeye ulaşmayı başardı.

Üniversite 10.09.2021, 15:33 İrem Durak
ODTÜ'den çevrim içi eğitim

ODTÜ'den çevrim içi eğitim

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) meslek edinmek isteyen herkese yönelik ücretsiz, sertifikalı çevrim içi eğitim portalı "Bilgeİş" 350 bin üyeye ulaşmayı başardı.

Platformun yöneticisi ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, ODTÜ'nün eğitim alanında bulunan kazanımlarını toplumla paylaşmak için geliştirmiş olduğu Bilgeİş platformunun "https://bilgeis.net" adresi üstünden herkese, ücretsiz olarak kullanımda olduğunu belirtti.

Bilgeİş'in ODTÜ yönetiminde, profesyonel ekipler tarafından hazırlandığını 120 adet ücretsiz ders içeren bir çevrim içi eğitim platformu olduğunu ifade eden Çağıltay, başarıyla bitiren her ders için ODTÜ tarafından onaylı sertifika verildiğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği finansmanı ile ODTÜ tarafından hazırlanmış olan Bilgeİş eğitim portalı ile herkese açık ve ücretsiz eğitimler sunulduğunu ifade eden Çağıltay, şu bilgilere yer verdi:

"Bilgeİş platformunda çalışmakta olan, işveren, öğrenci ya da meslek edinmek isteyen herkese yönelik içerikler yer alıyor. Eğitim içeriklerinde özellikle çalışanların Sanayi 4.0 değişimine uyum yeteneklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Fakat eğitim portalı, iş dünyasının yanı sıra toplumun her kesimine yönelik olarak içerikleri ile herkesin faydalanabileceği açık bir okul gibi hizmet sürdürüyor. Bilgeİş, yeni bir şey öğrenmek ve kendisini geliştirmek isteyen herkes için yararlı olabilecek basit, anlaşılır ve kolay takip edilebilen ücretsiz dersler bulunduruyor."

Her gün yüzlerce kayıt yapılıyor

Çağıltay, eğitim portalında yer alan bütün derslerin, teknik terimler dışında tamamen Türkçe olduğunu ifade etti.

Bilgeİş eğitim portalı üzerinde yer alan 120 çevrim içi dersin ücretsiz ve herkese açık olduğunu ifade eden Çağıltay, her gün yüzlerce kişinin kayıt olarak eğitim aldığına dikkat çekerek şu şekilde konuştu:

"Bilgeİş'e Eylül 2021 itibarıyla 350 binin üzerinde katılımcımız üyelik yaptı. Katılımcıların 13 bini işveren, 110 bini ise çalışanlardan oluşmakta, geri kalan diğer üyeleri ise çalışmayan bireyler, öğretmenler ve öğrenciler oluşmakta. Katılımcılar, Eylül 2021 tarihine kadar Bilgeİş eğitim portalı üzerinden 214 bin sertifika aldı. Katılımcılar dersleri ortalama 27 gün içinde bitiriyor.”

Ders İçerikleri Kısa Sürede Tamamlanabiliyor

Bilgeİş'te yer alan derslerin içeriğinin ağırlıklı olarak bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı ile alakalı olduğuna dikkat çeken Çağıltay, ayrıca sosyal becerilerini geliştirmek ya da hobi edinmek isteyenler için de çok sayıda derslerin bulunduğunu belirtti.

Bilgeİş portalı üstünden, robotik programlamadan liderliğe, üç boyutlu modellemeden kişisel stres yönetimlerine, drone kullanımından vitrin tasarımına kadar pek çok derse ulaşılabildiklerini aktaran Çağıltay, "Portalda yer alan dersler, başlangıç seviyelerinden başlayarak kişiye o konu ile ilgili gerekli altyapıyı kazandıracak biçimde ilerliyor. Kullanıcılar, içerik ile ilgili olarak hiçbir bilgiye sahip olmasalar bile kısa süre içinde tüm ders içeriğini bitirebiliyor." Şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10