150 yeni itfaiye memuru alınacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İtfaiye Haftası’nda 150 yeni itfaiye memuru alımı gerçekleştireceklerini açıkladı.

Ankara 21.10.2021, 12:54 İrem Durak
150 yeni itfaiye memuru alınacak

150 yeni itfaiye memuru alınacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İtfaiye Haftası’nda 150 yeni itfaiye memuru alımı gerçekleştireceklerini açıkladı. Ankara İtfaiyesi, Yavaş’ın ihtiyaç açığını karşılamak adına liyakat esasına dayalı alım yapacaklarını duyurmasının ardından www.ankara.bel.tr adresi üzerinden ilan açıldı. Büyükşehir Belediyesi internet adresi üzerinden başvuru formunu doldurmaya başlayacak olan adaylar, 1-12 Kasım 2021 tarihleri arasında ise istenen belgelerle beraber müracaat edebilecek.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, itfaiye hizmetleri ağını genişletmek ve istihdama katkı sağlayıp ihtiyaç açığını karşılamak için açıkta olan boş kadrolara itfaiye memuru alımı gerçekleştirecek.

    İtfaiye Haftası’nda Ankara İtfaiyesi’ne 150 yeni itfaiye memuru alımı gerçekleştireceklerini duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bizler göreve başladığımız zaman öncelikle büyük bir personel ihtiyacı olduğu gerçeği ile karşı karşıya kalmıştık. Maalesef geçmiş senelerde İtfaiye Teşkilatımıza alınmak üzere işe girişi yapılan birçok personel, başka kurumlara ya da kurum içi başka birimlere kaydırılmıştı. İlk olarak 300 itfaiye personeli alımı gerçekleştirmek için harekete geçtik ve yalnızca itfaiyecilik mezunu gençlerimizden liyakatla 300 kişiyi işe başlattık. Yine isteğimiz fazla olmasına rağmen Çevre Bakanlığı’na yapmış olduğumuz başvuru ile 150 itfaiyecilik okulu mezunu kişiyi daha işe başlatacağız” şeklinde konuştu.

    Başvuru sürecini başlatmış olan Ankara İtfaiyesi, Büyükşehir Belediyesi internet sayfası üzerinden alım ilanı yayınladı.

Adaylar İnternet Üzerinden Önce Başvuru Formu Dolduracak

KPSS puan türü üzerinden alımı gerçekleştirilecek 150 yeni itfaiye memuru için duyuru ilanını açıklayan Ankara İtfaiyesi, başvuru formunu aktifleştirerek sürece başladı.

‘www.ankara.bel.tr’ adresi üstünden İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği ya da Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olan adaylar, formu doldurmalarının ardından istenilen belgelerle beraber, 1-12 Kasım 2021 tarihleri arasında Cumhuriyet Caddesi, 19 Mayıs Kompleksi içerisinde yer alan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı Altındağ adresine şahsen müracaat gerçekleştirecek.

Sözlü ve Uygulamalı Sınava Tabi Tutulacak

     Geçtiğimiz sene memur statüsünde 300 itfaiye erine istihdam oluşturan Büyükşehir Belediyesi, en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama gerçekleştirecek boş kadro sayısının 5 katı oranında adayı sözlü ve uygulamalı sınava tabi olacak.

    Başvurulardan sonra yapılacak değerlendirme sonucu sınava girmeye hak kazanan isimler, 18 Kasım 2021 tarihinde Büyükşehir Belediyesi internet adresinde açıklanacak. Ankara İtfaiyesi sözlü ve uygulamalı sınavları ise 22 Kasım-1 Aralık 2021 tarihleri arasında Zübeyde Hanım Mahallesi, Turgut Özal 2 Bulvarı No:9 İskitler Altındağ adresinde yer alan yerleşkesinde gerçekleştirecek.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36