ABB ve AKK’den ‘Afet Değerlendirme’ Toplantısı

Ankara’da meydana gelen sel felaketinin izlerini silebilmek için çalışmalarını 7/24 devam ettiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi ile ‘Afet Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirdi.

Ankara 17.06.2022, 20:15 İrem Durak
ABB ve AKK’den ‘Afet Değerlendirme’ Toplantısı

ABB ve AKK’den ‘Afet Değerlendirme’ Toplantısı

Ankara’da meydana gelen sel felaketinin izlerini silebilmek için çalışmalarını 7/24 devam ettiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi ile ‘Afet Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirdi.

Toplantıya katılım sağlayan ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, meydana gelen su taşkınları ile ilgili Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

     Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da sağanak yağıştan sonra yaşanan sel ve su baskınlarına yönelik çalışmalarına durmaksızın devam ediyor.

     Bütün birimleri ile sahada Ankara’da yaşanan sel felaketinin izlerini silmek için uğraşan Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi ile ‘Afet Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirdi.

Ankara’da 35 Binden Fazla Mazgal Temizlendi

      Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ankara Kent Konseyi Başkan Vekili Savaş Zafer Şahin Ankara Kent Konseyi olarak 3 seneden bu yana doğal afetler üzerine çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, “İklim değişikliğinin sonucu olarak Başkent Ankara için seller gittikçe daha derinden hissedilen bir afet unsuru haline gelmiştir. Kent Konseyinin farklı bileşenleri bu konuyu 3 yıldır farklı şekillerde ele almaya çalışıyor. Farkındalık yaratmak, bilinç oluşturmak için çalışıyoruz” dedi.

      ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu da Büyükşehir Belediyesi olarak yaşanan sel felaketinden dolayı yoğun bir mesai harcadıklarını vurgulayarak, şu açıklamalarda bulundu:

“Neredeyse bir haftadır sel felaketi yaşıyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 5 bin personel ve üç vardiya şeklinde ve 3 bine yakına araçla yaşanan felakete müdahale etmeye çalışıyoruz. 35 binden fazla mazgal temizlendi ve sürekli de temizleniyor. Ankara’da yüz binlerce yanlış yapılan yollar, kaldırımlar, yol eğimleri, asfaltlar var. Burada çok uzun yılların getirdiği bir ihmal var. Eğer siz kentsel planlamanızı, kentsel tasarlamanızı bu tür felaketleri kaldırabilecek şekilde yapmaz ve iyileştirmezseniz bu sorunlarla hep karşı karşıya kalacaksınız.”

     Toplantıya katılan ABB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Mutlu Gürler de yaşanan felaketlere karşı Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü çalışmaları anlatarak, “Önümüzde aşmamız gerek sorunlar yumağı var. Bu sorunları aşmak için bize önemli görevler düşüyor” dedi.

SEL FELAKETİ RİSKİ DEVAM EDİYOR

     AKK Afet Risk Yönetimi Çalışma Grubu Sözcüsü Burçak Başbuğ Erkan ise yaşanan bu sel felaketinin ne ilk ne de son olacağına dikkat çekerek, “Bu yaşanan sel felaketi doğal değildir. Şu an dünyanın her yerinde çok fazla yağış var. Fakat altyapı yeterli olduğunda sorun olmuyor. Afet kendiliğinden oluşan bir durum değildir, insan ve teknoloji kaynaklı yaşanıyor. Bu felaket Ankara’da ne ilk ne de son. Bundan sonra şiddeti daha artacak sel felaketleri yaşayacağız” diye konuştu.

      Ankara Kent Konseyi tüm bileşenleri ve Büyükşehir Belediyesi ile iklim değişikliği başta olmak üzere altyapı sorunlarının çözümü konusunda ortak çalışmalarını sürdürecek.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04