Ankapark Tartışması

Ankapark’ın siyasi hesaplar güdülerek belediyeye devredilmediğini belirten ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Yetkililere sesleniyorum; kamu zararı ne zaman son bulacak” sorusunu yöneltti

Ankara 28.04.2022, 20:45 İrem Durak
Ankapark Tartışması

Ankapark Tartışması

Ankapark’ın siyasi hesaplar güdülerek belediyeye devredilmediğini belirten ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Yetkililere sesleniyorum; kamu zararı ne zaman son bulacak” sorusunu yöneltti. Yavaş’ı eleştiren ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse ise “Senelerdir kör bir siyasetin peşindesin. Şahsi kininden vazgeç gel bu Ankapark’ı çözelim” çağrısını gerçekleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nde de devamlı gündeme gelen ve son zamanlarda yeniden tartışılan Ankapark, ABB’nin yeni açıklaması ile bir defa daha polemik konusu oldu. ABB’den ‘Kamu malı bile bile çürütülüyor, Ankapark’ı geri verin’ başlığı ile yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri belirtti: “Konumu, boyutu ve finansmanı ile bütün uzmanların ‘yapılmamalı’ şeklinde açıklama yaptığı fakat bir kişinin kararı ile yapılan Ankapark’ın 801 milyon dolarlık maliyetini internet sitemizdeki ‘İsraf sayfası’ bölümünde kalem kalem yayınlamıştık. Varılan bu noktada, bazı kesimlerin gerçekleri bildikleri halde çamur siyasetinin kirli bir parçası olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni ‘parka bakmamak’ ile suçladıklarını görmekteyiz.

PROJEYİ HEBA ETMEYİ İSTEMİYORUZ

Zararı önceden bilinmesine rağmen ısrarla yapımı tamamlanan bu parkta ‘ne olursa olsun’ kamu kaynakları harcanmıştır. Halkın delikli kuruşunun hesabını veren bir yönetim olarak, her ne kadar baştan aşağı kadük bir proje olsa da, kamu kaynakları harcanan hiçbir projeyi heba etmeyi istemiyoruz. Ankapark’ın işletmesi Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde değildir. 801 milyon dolarlık park hurdaya dönmekte, her gün hırsızlık vakaları yaşanmakta ve kamu zararı milyonlarca lira artmaktadır.

MAHKEMELER DEVİR KARARI ALMAMAKTA

Bugüne kadar yükümlülüklerini yerine getirmeyen ve resmen iflası açıklanan işletmeci Ankapark’ı belediyemize devretmemektedir. Mahkemeler ise devir kararı almamaktadır. İşletmecinin Ankapark’tan tahliyesinin ele alındığı ve 28 Şubat 2022 tarihinde görülen davada tedbir kararı kaldırılmamış ve yine erteleme kararı alınmıştır. Yeni duruşma tarihi 15 Haziran 2022 olarak belirlenmiştir. Hâl böyle iken; Ankapark göz göre göre çürütülmekte, kirli siyasi hesaplar nedeniyle heba edilmekte ve siyasi yalancıların pişkince açıklamalarına payanda aracı olarak kullanılmaktadır. Ankapark’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmeme sebebi, kendi ayıplarının ortaya çıkmasından korkmalarıdır. Milletimizin huzurunda tekrar çağrı yapıyoruz; ucuz siyasi hesaplarla Ankapark’ı çürütmeyin. Ankapark’ı Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne geri verin. Halkın parasını heba etmeyin.”

KAMU ZARARI NE ZAMAN SON BULACAK

ABB Başkanı Mansur Yavaş da bu açıklamayı alıntılayarak sosyal medya hesabından, “Bütçesi Ankaralı hemşehrilerimizin alın terinden çıkan Ankapark çürümeye devam ediyor. Siyasi hesaplarla belediyemize devredilmeyen 801 milyon dolarlık israf yığınında zarar da ziyan da bitmiyor. Yetkililere sesleniyorum; kamu zararı ne zaman son bulacak” ifadelerini kullandı.

YILLARDIR KÖR BİR SİYASETİN PEŞİNDESİN

ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse ise sosyal medya hesabından Yavaş’ın paylaşımının görüntüsünü paylaşarak eleştirilerde bulundu. Ankapark konusunun çözümü için de çağrıda bulunan Köse şunları kaydetti: “Sayın Mansur Yavaş ve gayri nizami yapı(=Çete) Ankapark’ı üç yıldır çürümeye terk etti. Geçen hafta tüm sorumluluğun Sayın Yavaş’ta olduğunu söyledim. Uyarımı anlamamış. Her şeyden önce bir an evvel kabile belediyeciliğinden vazgeçmeli ve çeteyi dağıtmalıdır. Yıllardır kör bir siyasetin peşindesin. Sayın Mansur Yavaş. Davalı olmaktan memnun olduğun şirketi çağırıp, uzlaşabileceğini, bunu iki günde çözebileceğini ikimiz de biliyoruz. Şahsi kininden vazgeç. Gel bu Ankapark’ı çözelim. Ankaralı çocuklar ve gençler kazansın.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08