Ankara Abant Arası Kaç Km? Abant'ta Gezilecek Yerler

Ankara 05.09.2020, 13:07
Ankara Abant Arası Kaç Km? Abant'ta Gezilecek Yerler

Türkiye’nin eşsiz güzelliğe sahip yerlerinden ve görülmesi gereken doğal güzelliklerinden biri de Abant’tır. Ankara’dan Abant’a gitmek isteyenlerin yaklaşık olarak 230 kilometre yol gitmeleri gerekmektedir. Bu da süre olarak trafiğin akışına bağlı 2 saat 30 dakika kadar sürmektedir.

Abant özellikle sonbahar ve kış aylarında; kışın da karlarla örtüldüğünde eşsiz güzellikler ortaya çıkmaktadır. Birçok yerli ve yabancı turist bu zamanlarda Abant’ı tercih ederek doğanın ve sessizliğin keyfini çıkarmaktadır.

Abant’a Neden Gidilmelidir?

Ankara’nın şehir koşuşturmacasından yorulan, kafa dinlemek ve sakinleşmek isteyenler için hem yakın hem de doğal güzelliğe sahip eşsiz bir yerdir Abant. Etrafında sonbahar ağaçları ile oturup piknik bile yapılabilir. Bolu’da ayrıca Abant’a yakın yerler için plan kurulabilir ve Abant turu gerçekleştirilebilir. Bolu Abant’ı tercih etmek için birçok sebep bulunmaktadır. Güzel bir tatil geçirmek ve özellikle haftasonu bir yerlere gitmek için plan yapmak isteyenlere Bolu önerisi ilaç gibi gelebilir. Şöyle ki haftasonu Abant’a gidilecekse ilk olarak;

  • Hemen girişte bulunan Tabiat Parkı Tanıtım Merkezi gezilebilir ve ilgili broşürler ile bilgi alınabilir.
  • Köy Pazar yeri var ve organik ürünleri almak da mümkün.
  • Kamp kurmak özellikle doğa severler için çok güzel bir seçenek olabilir.
  • Sportif olta balıkçılığı ile yamaç paraşütü yapılacak alanlar da mevcut.
  • Doğa yürüyüşleri için harika yerlere da sahiptir.

Abant’ın Eşsiz Güzelliği

Abant’a özellikle haftasonları büyükşehirlerden yerli ve yabancı turistler gelirken en çok da Abant Gölü’nün kıyısında doğayı izlemek istiyorlar. Kuşbakışı manzarayı izlemek, yamaç paraşütü alanlarına gitmek ve doğanın yeşilliğinin tadını çıkararak piknik yapmak için de müthiş bir alan olan Abant yaz aylarında da serin havasıyla insanları çekmeyi başarıyor.

Göl manzaralı olan otellerde konaklamak da insanı rahatlatan eşsiz bir tatil yaratıyor. İnsanların sosyallikten, şehir gürültüsünden ve yalnızca şehirden uzak olarak yaptıkları her aktivite artık dikkat çekiyor. Bazıları da Abant’a gitmeyi bir rutin haline getirerek zamanını gölün doyumsuz manzarasını izlemekle geçiriyor. Ayrıca otelleri, konaklama imkanları, çadırları ve piknik alanlarıyla da verilen hizmet insanları tekrar tekrar çekmeyi başarıyor. Abant’a gidenlerin birçoğu kış mevsimini tercih ediyor.

Karlar altında gölün manzarası daha bir harika oluyor ve insanın içini ısıtan manzara oluşuyor. Abant Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken harika bir doğal güzelliğe sahip yerlerden biri olarak ziyaretçi akınına uğruyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04