Ankara Devlet Tiyatrosu'na Nasıl Gidilir?

Ankara Devlet Tiyatrosu nerededir? Ankara Devlet Tiyatrosu yol tarifi alarak en iyi şekilde nasıl gidilir? Ankara Devlet Tiyatrosu adresi ve dahası.

Ankara 15.09.2020, 11:33
Ankara Devlet Tiyatrosu'na Nasıl Gidilir?

Ankara Devlet Tiyatrosu Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan resmi tiyatro kurumudur. Türkiye’de ilk resmi sanat kurumu olan Ankara Devlet Tiyatrosu 1 Ekim 1949’da etkinliğe başlamıştır.

Adres: İstiklal Cad. Çirmen Sokak Vakıf Apt. No:8 ULUS / ANKARA

Ankara Devlet Tiyatrosu Sahneleri

Muhsin Ertuğrul Sahnesi; Ankara Devlet Tiyatrosu’na bağlı sahnelerdendir. Orta boy salondur ve giriş seviyeye ek olarak balkonu vardır.

Mahir Canova Sahnesi; 1995’te açılan bu sahnede Orhan Asena’nın “Candan Can Koparmak” isimli oyunu oynanmıştır. Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı’nda bu sahne bulunmakta ve sivillere de açıktır. Orta boy bir salondur.

Oda Tiyatrosu; en küçük sahnelerdendir. Proscenium sahne tipine sahiptir. Bir seviye seyirci bölümü bulunmaktadır.

İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi; 4 Nisan 1990'da açılan bu sahne deneysel tiyatro amacı ile açılmış ve sahnede Almanya'dan Türkiye’ye gelen Ruhr Tiyatrosu Jean-Paul Sartre'ın "Mezarsız Ölüler" oyununu sergilemiştir. En küçük sahnelerinden biridir.

Altındağ Tiyatrosu; Ankara Devlet Tiyatrosu'nun orta büyüklüğe sahip 307 koltuklu sahnesidir.

Akün Sahnesi; Akün Sineması Devlet Tiyatroları'na devredilmiş ve "Ayaktakımı Arasında" oyunu ile seyirciye açılmıştır.

Şinasi Sahnesi; 13 Mart 1988 senesinde Yüksel Pazarkaya'nın "Meliha" isimli oyunu ile açılmıştır. Modern bir binada orta boy büyüklükte salondur. Proscenium/apron birleşiminden oluşmaktadır.

Küçük Tiyatro; 1 Ekim 1949'da ilk açılan sahnelerden biridir. Orta büyüklükte bir sahnedir. İç tasarımı klasik iken giriş ve balkon olmak üzere iki seviyeli olarak seyirci alınmaktadır. Sahnesi proscenium olsa da aynı zamanda ufak bir de apronu bulunmaktadır ve ön sahne görevi görmektedir.

Büyük Tiyatro; Bir sergievi olarak inşa edilen bu binanın daha sonra opera salonuna dönüştürülmesi ile birlikte oluşan ve Ankara Opera Sahnesi olarak da bilinen bu sahne; 1 Ekim 1948'de Devlet tiyatroları ile açılmıştır. Devlet Opera ve Balesi'ne ait olan bu sahne iki farklı kurum tarafından dönüşümlü bir şekilde kullanılmaktadır. Salon klasik bir iç tasarıma sahip olup sahnesi de proscenium şeklindedir.

Çayyolu Tiyatrosu Cüneyt Gökçer Sahnesi; Tiyatronun en büyük sahnelerinden biridir.

Orhan Asena Sahnesi; Oyunların provaları bu sahnede gerçekleştirmektedir.

Stüdyo Sahne; Devlet Tiyatrolarının Macunköy Sosyal Tesisleri içerisinde bulunan prova salonunun tekrardan yapılması ile oluşturulan bu Stüdyo Sahne, gerçekleşen tüm farklı oyunlara göre biçimlendirilebilen bir sahnedir.

75. Yıl Sahnesi; Küçük bir salona sahip olan bu sahne merkezi bir konumda yer almaktadır. Dar bir koridor ile küçük bir sahneye sahip olduğundan ötürü burada genelde az oyuncu kadrosunun yer aldığı oyunlar sergilenmektedir.

Tatbikat Sahnesi; "Kuğu'nun Şarkısı 'Bir Evlenme Teklifi'" oyunu ile 27 Mayıs 2014 tarihinde seyirciye açılmıştır.

Ziraat Sahnesi; Ankara Devlet Tiyatrosu, 2015-2016 seneleri arasında Ziraat Bankası’nın sinema salonunu tiyatro salonuna dönüştürülmüştür.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36