Ankarakart sistemi için 10 ilçe kaldı

Ankara’da 10 dış ilçede bulunan özel halk otobüsleri de Ankarakart sistemine geçiş yapacak.

Ankara 27.05.2022, 21:09 İrem Durak
Ankarakart sistemi için 10 ilçe kaldı

Ankarakart sistemi için 10 ilçe kaldı

Ankara’da 10 dış ilçede bulunan özel halk otobüsleri de Ankarakart sistemine geçiş yapacak. Tüm araçlar sisteme dahil olduğu zaman artık toplu taşımada nakit dönemi tamamen bitecek. İlk etapta 35 araca validatörün takılı olduğu Polatlı’da pazartesi günü Ankarakart’la seyahat edilmeye başlayacak. Sonrasında da Beypazarı’nda da sisteme geçilecek.

Ankara’da toplu taşımada uygulanan elektronik ücret toplama sistemi Ankarakart, kalan son 10 dış ilçedeki özel halk otobüslerinde de uygulanacak. Tek kartla ulaşımda kolaylık oluşturan Ankarakart’a 10 ilçeden ilk olarak Polatlı geçecek. Bu bağlamda Polatlı-Ankara arasında özel toplu taşıma hizmeti sağlayan 35 araca validatör takıldı. Polatlı’da Ankarakart’lı seyahat 30 Mayıs Pazartesi günü başlamış olacak. Polatlı’dan sonra Beypazarı, Balâ ve Çamlıdere sisteme dahil edilecek. Sonrasında ise Haymana, Kızılcahamam, Güdül, Şereflikoçhisar, Evren ve Nallıhan’da hizmet veren özel halk otobüsleri Ankarakart’a geçecek.

ÜCRETSİZ TAŞIMAYA BELEDİYE DESTEĞİ

Tüm araçlar sisteme dahil olduğunda Ankara’da artık toplu taşımada nakit dönemi tamamen bitecek. Ankarakart uygulamasının 25 ilçenin tamamında geçerli olmasıyla tek bir sistem üzerinden ücret toplanması sağlanmış olacak. Dış ilçelerde Ankarakart ile seyahatte en merak edilen konulardan birisi ise başta 65 yaş ve üstü olmak üzere serbest biniş hakkına sahip kart kullanıcılarıydı. Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda ABB, üç ay boyunca validatör takılan dış ilçelerdeki araçlara da ücretsiz binen yolcular için öğrenci bilet fiyatı üzerinden destek ödemesi yapacak. Ücretsiz biniş hakkına sahip olan yolcular da kartlarını validatörlere okutarak rahatlıkla seyahat edebilecek.

VATANDAŞ METROYA AKTARMA YAPABİLECEK

Sistemin yolculara avantaj sağlayacağını belirten Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği(TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara, şunları söyledi: “Polatlı yıllardır bu sisteme geçmeyi istiyordu. Aksilik olmazsa pazartesi sistemi aktif hale getirmeyi planlıyoruz. Diğer ilçeler de sözleşme imzalandıkça sisteme dahil olacak. Kart, yolcular için avantajlı olacak. Vatandaş metroya aktarma yapabilecek. Para derdi olmayacak. Kart temini ve kart dolumu için E-kent firması ilçelerde bayilikler verecek. Sistemin tam oturmasına kadar şoförlere kart verilecek, belli bir süre nakit biniş devam edecek. Kart şoförlerden temin edilebilecek. Sisteme geçiş konusunda esnafımız 18 kalem ücretsiz biniş nedeniyle tedirgindi. EGO Genel Müdürlüğü tarafından öğrenci tarifesinden destek verilecek olması rahatlattı. ABB’den üç aylık desteğin yeniden uzatılmasını ve ücretin öğrenci biletinden biraz daha fazla olmasını da talep edeceğiz. Kart sistemiyle sirkülasyon daha fazla olacağı için Polatlı’da araçların sefer sayıları da artacak.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03