ANTAD üyesi servisçiler kontaklarını kapatacaklarını duyurdu

Ankara’da 6 Eylül’de okulların açılması ile birlikte başlayan ‘C plakalı servis araçlarının, okul ve kamuya hizmet verememe sıkıntısı’ çözüme kavuşturulamadı.

Ankara 24.09.2021, 15:40 İrem Durak
ANTAD üyesi servisçiler kontaklarını kapatacaklarını duyurdu

ANTAD üyesi servisçiler kontaklarını kapatacaklarını duyurdu

Ankara’da 6 Eylül’de okulların açılması ile birlikte başlayan ‘C plakalı servis araçlarının, okul ve kamuya hizmet verememe sıkıntısı’ çözüme kavuşturulamadı. ANTAD, 27 Eylül Pazartesi kontak kapatacaklarını belirtti.

Ankara’da yüz yüze eğitimin başlaması ile beraber patlak veren ‘C plaka sorunu’ sürüyor. Ankara Toplu Taşımacılar Birliği Derneği (ANTAD), Ankara Valiliği’ne dilekçe göndererek 27 Eylül Pazartesi günü kontak kapatarak servis hizmetlerine ara vereceklerini belirtti. Dernek Başkanı Cemal Baltacı imzası ile valiliğe sunulacak olan dilekçede, pandemi süreci içerisinde bazı servis araçlarının satılarak plakalarının askıda bulunması, Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) tarafından şehirde yürütülen yol ve kavşak çalışmaları sebebiyle oluşan trafik sorunu ile servislerin işlerine yetişememesi, bireysel araç kullanım oranlarının artması sonucu gerçekleşen trafik yoğunluğu ve devlet okullarında ders başlangıç saatleri değişimi ile servis araçlarının ikinci bir iş yapamaması problemleri ayrıntılı olarak belirtildi.

‘Devam Ettirme İmkânımız Kalmamıştır’

Çözüm için ‘D2 belgeli toplu taşıma araçlarının, 31 Aralık 2021 tarihine kadar geçici güzergâh belgesi verilerek, ulaşım hizmetlerinde kullanılması’na ilişkin talebini tekrar anımsatan Cemal Baltacı, problemi valilik ve ABB’ye iletiyor olmalarına rağmen geçen süre içerisinde çözüm için hala bir karar alınmadığına dikkat çekti. Dilekçe içerisinde, “Gelinen bu noktada, devlet ve özel okullarda öğrenci ulaşım hizmetleri ile kamu ve özel sektörde personel ulaşım hizmetlerini devam ettirme imkânımız kalmamıştır” ifadelerini kullanan Baltacı, yapılmış olan sözleşmelerin mücbir nedenleri kapsamında, valilik tarafından izin verilmesinden sonra, 27 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren, vermiş oldukları ulaşım hizmetlerini çözümler bulunana kadar durduracaklarını söyledi. Dernek, yasal mevzuat dahilinde valilikten izin verilmesini istedi. Bu isteğin ardından valiliğin ne şekilde bir karar vereceği merak konusu oldu.

Dernek-Oda Polemiğine Neden Oldu

Ankara’da meydana gelen servis krizi sebebiyle ANTAD ile Ankara Umum Servis Aracı işletmeleri Odası (ASİO) arasında da polemik gerçekleşmişti.

ANTAD Başkanı Cemal Baltacı ile Ankara Ticaret Odası(ATO) Meclis Üyesi ve İlgili Komite Üyesi Ünsal Akkuş, “Bu şekilde giderse son çare olarak, farkındalık yaratmak adına kontak kapatacağız” açıklamasını gerçekleştirirken ASİO Başkanı Tuncay Elmadağlı da “Rica ediyoruz kontak kapatsınlar da aradan çıksınlar, esnafımız çok mutlu olur, biz direkt olarak 5 bin aracımızla Ankara’daki personel ve öğrenci servis hizmetinin tamamını üstlenmeye hazırız” cevabını vermişti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01