Araçları çaldılar, sahiplerine satmaya çalıştılar!

Ankara'da, kiralaık araçlara ait GPS cihazlarını söküp, sonrasında da 100 bin liraya şirketlere satmaya çalışan ve almadıklarında da parçalayarak satan 9 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara 25.06.2022, 13:30 İrem Durak
Araçları çaldılar, sahiplerine satmaya çalıştılar!

Araçları çaldılar, sahiplerine satmaya çalıştılar!

Ankara'da, kiralamış oldukları araçlara ait GPS cihazlarını söküp, ortadan kaybolan sonrasında da 100 bin liraya yeniden şirketlere satmaya çalışan ve almadıklarında da parçalayarak satan 9 şüpheli, 'Rent a car 06' operasyonu ile gözaltına alındı.

Yaklaşık olarak 5 milyon liralık vurgun gerçekleştiren şüphelilerin, 17 araç kiralama şirketini mağdur ettiği açıklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Türkiye'nin farklı illerinden kiralamış oldukları otomobillerin GPS cihazlarını söküp, kayıplara karışan çetenin, biraz zaman geçtikten sonra şirketleri arayarak 'Araban bizim elimizde, eğer 100 bin lira vermezsen 500 bin liralık arabanı parçalarım' diye tehdit ettiklerini açıkladı. Harekete geçen ekipler, tespit edilen 9 şüpheliyi teknik ve fiziki takibe aldı. Yaklaşık 3 ay devam eden takipten sonra Ankara merkezli Kırıkkale, İstanbul ve Kocaeli'de belirlenen 14 adrese eş zamanlı 'Rent a car 06' isimli operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 9 şüpheli, yakalanıp gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda ise kiralama şirketlerine ait belgeler ele geçirildi.

5 MİLYON LİRALIK VURGUN

Öte yandan polis tarafından yapılan detaylı araştırmada, farklı kentlerden kiraladıkları otomobilleri Ankara'ya getiren çetenin, ödemeyi yapmayan şirketlerin otomobillerini parçalayıp, sattığı belirlendi. Araçları parçalayarak 5 milyon liralık vurgun yapan çetenin, 17 şirketi mağdur ettiği tespit edildi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01