Başkent Kart nedir, nasıl alınır? İşte başvuru formu

Ankara Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahiplerine gerçekleştirilecek yardımların şeffaf ve kolay olması için 'Başkent Kart' projesini başlattı.

Ankara 27.09.2021, 13:48 İrem Durak
Başkent Kart nedir, nasıl alınır? İşte başvuru formu

Başkent Kart nedir, nasıl alınır? İşte başvuru formu

Ankara Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahiplerine gerçekleştirilecek yardımların şeffaf ve kolay olması için 'Başkent Kart' projesini başlattı. ABB tarafından yardım almaya hak kazanan vatandaşlara bundan sonraki süreçlerde elden para verilmeyecek. İhtiyaç sahibi olan ailelere paraları adlarına özel hazırlanan Başkent Kart hesaplarından çekilecek. İşte, Ankara Başkent Kart başvuru ekranı...

Ankara'da ikamet eden vatandaşlara yönelik hazırlanmış olan Başkent Kart projesi yoğun ilgi gördü. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) hayat geçirdikleri projeyle ihtiyaç sahibi olan aileler, Başkent Kart ile toplu ulaşımda seyahat edebilecek, faturalarını ödeyebilecek, hak kazanmış oldukları para yardımını hesaplarından çekebilecek.

Başkent Kart Nedir?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinden bütün Ankaralıların kolay bir şekilde faydalanmasını sağlamak için hazırlanan Başkent Kart, oluşturmuş olduğu ekosistemiyle beraber her türlü alışveriş imkanını sunuyor, nitelikli sosyal yardım yapılmasına neden oluyor.

Başkent Kart güvenli bir biçimde alışveriş yapmaya, fatura ödemeye, para çekmeye ve yatırmaya imkan tanıyarak parayı hızlı, özgür ve güvenilir biçimde kullanmaya yardımcı olması için planlandı. Temassız ödeme teknolojisine sahip olan Başkent Kart, işyerlerinde bulunan pos ve ödeme cihazlarına yaklaştırarak kısa süre içerisinde ödeme imkanı sağlıyor.

Başkent Kart Nasıl Kullanılır?

Başkent Kart'a para yükleme, karttan para gönderme, fatura ödeme ve kart hareketi detayları için Başkent mobil uygulamasında bulunan Başkent Cüzdan menüsü kullanılabilir. Kartla gerçekleştirilen alışverişlerden elde edilen komisyon sosyal yardım havuzuna aktarılmış olacak.

İhtiyaç sahipleri bu kartlar ile birlikte belediye tarafından yüklenecek olan limitleri kadar alışveriş gerçekleştirebilecek. Kartın en önemli özelliği ise sosyal yardımlara destek olması. Kartı ihtiyaç sahipleri ile beraber bütün Ankaralılar da kullanabilecek. Başkent Kart'ta kart ücreti ya da aidat yer almıyor, alışverişlerde komisyon da alınmıyor.

Başkent Nasıl Alınır?

İhtiyaç sahiplerine verilmekte olan Başkent Kart için başvurular Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin forms.ankara.bel.tr adresini ziyaret ederek istenen bilgileri doldurmak gerekmekte. Öncelikle Ankara'da ikamet eden ihtiyaç sahiplerine verilmekte olan Başkent Kart almaya hak kazanan vatandaşlara cep telefonuyla bilgilendirme sağlanacak.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:02
Öğle 12:53
İkindi 16:36
Akşam 19:35
Yatsı 20:59