C Plakadan ÖTV’siz akaryakıt isteği

Başkent Ankara’da servis taşımacılığı gerçekleştiren esnaflar, 7 bin 329 adet C plaka sahibi adına dün İskitler’de bir araya geldi.

Ankara 17.06.2022, 20:55 İrem Durak
C Plakadan ÖTV’siz akaryakıt isteği

C Plakadan ÖTV’siz akaryakıt isteği

Başkent Ankara’da servis taşımacılığı gerçekleştiren esnaflar, 7 bin 329 adet C plaka sahibi adına dün İskitler’de bir araya geldi. Esnafın öncelikli isteği “Ticari araçların kullandığı akaryakıttan ÖTV alınmasın” şeklinde oldu.            

Başkent Ankara’da servis taşımacılığı gerçekleştiren esnaflar, 7 bin 329 adet C plaka sahibi için İskitler’de toplandı ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Esnafın ortak çağrısı ‘ticari araçların kullandığı akaryakıttan ÖTV (özel tüketim vergisi) alınmasın” şeklindeydi. Kalabalık adına konuşma yapan SERKOP Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Seyfi, “Servis taşımacılığı yapıp evini geçindirmeye çalışan esnaflar adeta çalışıp batıyorlar. Şu anki süreçte akaryakıt ve öteki giderlerimiz aşırı yükseldiği için kazançlarımız akaryakıtı dahi karşılayamaz duruma geldi” değerlendirmesinde bulundu. Seyfi, isteklerini ise şöyle sıraladı:

*Ticari araçların kullanıldığı akaryakıttan ÖTV’nin alınmaması.

*Servis taşımacılığı yapan esnafların ticari taksi ve dolmuşlarda olduğu gibi vergiden muaf olması.

*Taşıma sektöründen tevfikan uygulanmasının kaldırılması.

*Vergi, SGK ve Kredi Kefalet Kooperatifleri’ne ödenmesi gereken ve ödenmeyen taksitlerimizin faizsiz ötelenmesi.

*Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında servis araçlarına uygulanan yaş sınırlandırılmasının kaldırılarak, ilgili bakanlıkların yayınladığı yönetmeliklerde belirtilen yaşlarla ilgili kriterin uygulanması.

*Kamu kurum ve kuruluşlarından bazıları akaryakıt farkını tur firmalarına ödemesine rağmen, biz esnaflar bu farkları alamıyoruz. Tur firmalara ödenen akaryakıt farklarının çalışan esnafın hesabına yatırılmasını talep ediyoruz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12