Dini nikah kıyıp takıları alarak kaçan gelinlere operasyon

20 kişiyi dini nikah kıyıldıktan sonra 1,5 milyon TL dolandıran 9'u kadın 18 kişi gözaltına alındı.

Ankara 12.05.2022, 16:24 İrem Durak
Dini nikah kıyıp takıları alarak kaçan gelinlere operasyon

Dini nikah kıyıp takıları alarak kaçan gelinlere operasyon

20 kişiyi dini nikah kıyıldıktan sonra 1,5 milyon TL dolandıran 9'u kadın 18 kişi gözaltına alındı. Ankara merkezli yapılan "kaçak gelinler" operasyonunda 3 ay boyunca örgütü izleyen özel ekip, firari oldukları belirlenen 3 şüphelinin de peşine düştü. Anne, baba ve kardeş görünümünde olan örgüt üyelerinin saha araştırması bile yaptıkları belirlendi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, 3 mağdurun şikayet etmesi üzerine başlatmış oldukları soruşturmada, ülke genelinde evlenme vaadi ile 20 kişinin dolandırıldığını buldu.

18 Kişi Gözaltına Alındı

Yaklaşık 3 ay devam eden teknik ve fiziki takipten sonra suç örgütüne yönelik Ankara merkezli 8 şehirde eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 21 şüpheliden 9'u kadın, 18 kişi yakalandı.

Evlenme Vaadiyle Dolandırdılar

Türkiye genelinde faaliyet yürüten suç örgütünün sahada çalışan üyelerinin; evlenmek isteyen özellikle yaşlı, engelli ve algı yetisi düşük kişileri bularak, örgüt üyesi kadınlarla evlendirme vaadinde bulundukları ve bunun karşılığında yüklü miktarda para aldıkları tespit edildi. Suç örgütünün 20 kişiyi bu yöntemle mağdur ederek, yaklaşık 1.5 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri saptandı.

Tüm Takıları Alıp Kaçmış

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliğinin, soruşturma dosyasında yer alan bir görüntü de ise dolandırıldığının farkında olmayan bir damat ve ailesinin, düğün günü örgüt üyesi sözde gelinle karşılıklı oynadığı görüldü. Anne, baba ve kardeş görünümündeki örgüt üyelerinin, iyice güven sağlamak için düğün sonrası sahte gelinin evini ziyaret ettikleri saptandı. Sahte gelinin ise o sırada tüm ziynet eşyaları ile düğün takılarını alarak evden çıkan örgüt üyeleri ile birlikte kayıplara karıştığı öğrenildi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:47
Öğle 13:01
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:24