Dolmuş Taksi Servis tarifelerine iade

Ankara Valiliği, ANKESOB tarafından kendilerine verilmiş olan taksi, dolmuş ve servis araçlarının son zamlı fiyat tarifelerinde iade gerçekleşti.

Ankara 30.04.2022, 17:58 İrem Durak
Dolmuş Taksi Servis tarifelerine iade

Dolmuş Taksi Servis tarifelerine iade

Ankara Valiliği, ANKESOB tarafından kendilerine verilmiş olan taksi, dolmuş ve servis araçlarının son zamlı fiyat tarifelerinde iade gerçekleşti. Valilik, yetkinin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde (ABB) olduğunu ifade ederek Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ni(UKOME) işaret etti. Gözler şimdi UKOME’nin üzerinde.

Ankara’da ulaşım hizmeti vermekte olan taksi, dolmuş ile okul ve personel taşımacılığı gerçekleştiren servislerin son zamlı ücret tarifeleri, Ankara Valiliği tarafından Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(ANKESOB) ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne(ABB) geri verildi. Valilik hem ABB’ye hem de ANKESOB’a göndermiş olduğu resmi yazıda, ulaşım sektöründe taksi, personel-okul servis ve minibüs yolcu taşımacılığı fiyat tarifelerinin belirtilmesi ile ilgili iş ve işlemlerin Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) yetkisinde olduğunu duyurdu.

GÖZLER ŞİMDİ UKOME’YE ÇEVRİLDİ

Valilik, ANKESOB’un onay için gönderdiği tarife yazılarını işleme almayarak iade etti. Yazıda, taksimetre fiyat tarifelerinin, servis fiyat tarifesinin, minibüs yolcu taşıma fiyat tarifelerinin UKOME tarafından usulünce belirlenmesi gerektiği belirtildi. Valiliğin iadesinin ardından geçersiz duruma düşen tarifeler için şimdi gözler UKOME’de.

VALİLİK DAHA ÖNCE DE HATIRLATTI

Ankara Valiliği, tarifelerle ilgili yetki hatırlatmasını daha önce de ilgili kurumlara gönderdiği resmi yazıyla hatırlatmıştı. Valilik 28 Şubat’ta Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Odası ve Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne(ANKESOB) gönderdiği resmi yazıyla ulaşım sektöründe fiyat tarifelerinin belirlenmesi yetkisinin UKOME’de olduğunu belirtti.

KANUN VE DANIŞTAY KARARI VAR

Valilik yazısında, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’ndaki ilgili maddelere dikkat çekti. Ayrıca Danıştay 8. Dairesi’nin ‘toplu taşıma araçlarının bilet ücret ve tarifelerini belirleme yetkisinin büyükşehir ve ilçe belediyelerinde olduğu’na ilişkin kararına yer verdi.

DİĞER ŞEHİRLERDE YETKİ UKOME’DE

İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyükşehirlerde toplu taşıma, taksi, dolmuş, servis ücret tarifelerini UKOME onaylıyor. Ankara’da ise UKOME sadece toplu taşıma ücretlerine zam kararı alıyor. Taksi, dolmuş ve servis için belirlenen tarifeler ANKESOB tarafından valiliğe onaya gönderiliyor. Valiliğin son iadesinin ardından tüm tarifelerin UKOME tarafından belirlenmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03