Fatih Köprüsü’nde alarm

ABB, dökülen beton parçaları ve paslı demirleri ile gün geçtikçe alarm veren Keçiören Fatih Köprüsü’nün yenileme projesinde son durumu duyurdu.

Ankara 26.04.2022, 00:25 İrem Durak
Fatih Köprüsü’nde alarm

Fatih Köprüsü’nde alarm

ABB, dökülen beton parçaları ve paslı demirleri ile gün geçtikçe alarm veren Keçiören Fatih Köprüsü’nün yenileme projesinde son durumu duyurdu. Belediye, köprünün yeni projesine arazi almak için Ankara Üniversitesi ile protokol sürecinin devam ettiğini ifade etti.

Keçiören’in girişinde bulunan ve gün geçtikçe çürüyen Fatih Köprüsü ile alakalı olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) açıklama gerçekleştirdi. Köprünün yenileme projelerinin bitirildiğini belirten ABB, arazi almak için ise Ankara Üniversitesi ile protokol sürecinin sürdüğünü kaydetti. Açıklamada köprünün yenileme projesinin son durumu ile alakalı şu bilgiler verildi:

ÜNİVERSİTEDEN ARAZİ ALINACAK

“Keçiören ilçesi Fatih Köprüsü yenileme projeleri bitirilmiş olup, en kısa sürede imalat programına alınması amaçlanmaktadır. Proje sebebiyle arazi edinimi gereken Ankara Üniversitesi Yerleşkesi için Ankara Üniversitesi Rektörlüğü ile protokol süreci henüz devam etmektedir. Protokol sürecinin tamamlanmasının ardından ihale aşaması için çalışmalara başlanacaktır.”

HER GEÇEN GÜN ALARM VERİYOR

Keçiören Fatih Köprüsü, her geçen gün alarm veriyor. Köprünün paslanan demirleri iyice açığa çıkarken betonlarında dökülmeler devam ediyor. Köprünün altından geçen yayalar ve sürücüler tedirginlik yaşıyor. ABB, geçen yıl köprünün yıkılarak yenileneceğini açıklamış ancak geçen sürede herhangi bir çalışma yapılmamıştı. ABB Meclis Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal da büyük bir facia yaşanmadan köprü için çalışmanın başlatılması gerektiğini belirtmişti. Hürriyet Ankara konuyu ‘FATİH KÖPRÜSÜ DÖKÜLÜYOR’ manşetiyle gündeme taşımıştı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 04:02
Güneş 05:39
Öğle 12:50
İkindi 16:41
Akşam 19:52
Yatsı 21:22