Girişimcilik için yeni merkez

İş dünyasının dünyada gelişen yeni nesil girişimcilik kültürüne adapte olabilmesi ve Ankara’da yüksek katma değerli girişimlerin sayısının artırılmasını sağlamak için Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) projesi hayata geçirilmiş olacak.

Ankara 22.09.2021, 13:41 İrem Durak
Girişimcilik için yeni merkez

Girişimcilik için yeni merkez

İş dünyasının dünyada gelişen yeni nesil girişimcilik kültürüne adapte olabilmesi ve Ankara’da yüksek katma değerli girişimlerin sayısının artırılmasını sağlamak için Ankara Ticaret Odası(ATO), Ankara Ticaret Borsası(ATB), Ankara Sanayi Odası(ASO) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi(TOBB ETÜ) işbirliği ve KOSGEB desteği ile Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) projesi hayata geçirilmiş olacak.

TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu’nun koordinasyonunda yürütülen projenin istişare toplantısı ATO’da gerçekleştirildi. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada ekonomi başta olmak üzere her alanda güçlü bir biçimde varlığını koruması gerektiğine dikkatleri çeken ATO Başkanı Gürsel Baran, “Maliyetli bir coğrafyada hayatımızı sürdürüyoruz. Bu coğrafyada varlığımızı devam ettirebilmemiz için güçlü bir ekonomiye sahip olmamız gerekiyor. Bunun için de gençlerimizin girişimciliğine ihtiyacımız bulunuyor. Gençlerimizi, ekonomik kalkınmamızda rol üstlenecek, ülkemizi girişimci liginde üst sıralara taşıyacak olan adımları atmalıyız” şeklinde konuştu. ASO Başkanı Nurettin Özdebir ise “Yeni nesil yeteneklerini yükselterek geliyor. Bu yetenekleri teknoloji üretebilir bir ülke haline getirilmesi için kullanmamız gerek. Cari açığı ortadan kaldırabilmek genç neslin başarısı olabilir” şeklinde konuştu. TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Hakan Tarhan da başkanlık yaptığı toplantıda proje ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01