İlk uygulama Ankara'da başladı! Aşısızlar alınmayacak...

Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Derneği Federasyonu'nun Covid-19 aşısı yaptırmayanların kahvehane ve kıraathanelere alınmaması ile ilgili tavsiye kararı, Ankara'da bazı kahvehanelerde uygulanıyor.

Ankara 07.08.2021, 00:06 İrem Durak
İlk uygulama Ankara'da başladı! Aşısızlar alınmayacak...

İlk uygulama Ankara'da başladı! Aşısızlar alınmayacak...

Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Derneği Federasyonu'nun Covid-19 aşısı yaptırmayanların kahvehane ve kıraathanelere alınmaması ile ilgili tavsiye kararı, Ankara'da bazı kahvehanelerde uygulanıyor. Federasyon Başkanı Murat Ağaoğlu, "Bu kararı tüm kahveci meslektaşlarımız olumlu karşılayacak" şeklinde konuştu.

Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Derneği Federasyonu'nun, kahvehaneler ile kıraathanelere iki doz koronavirüs aşısı yaptırmayanların alınmamasına yönelik olarak tavsiye kararı dün açıklama yapıldı.

Karar, bugün itibarı ile bazı kahvehanelerde uygulamaya koyuldu. Federasyon Başkanı Murat Ağaoğlu, kahvehanelere aşı yaptırmayanların alınmaması kararının kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalmamak için alınmış olacağını belirtti.

Uygulama Ankara’da başladı...

Ağaoğlu, "Arkadaşlar ‘Böyle bir kararı nasıl uygulayabilirsin?’ şeklinde sordular. Bugün teknoloji tüm Türkiye’deki kahvelere girmiş durumda. Bilgisayarlar, tabletler var, akıllı telefon var. Bu uygulamaya e-Nabız’dan da bakabiliriz. Buradan iki doz aşı yaptırmış mı, yaptırmamış mı; bunu kontrol edebiliriz. Bizim bu ekmeğimiz. Bu kararı bütün kahveci meslektaşlarımız olumlu karşılıyor. Tekrar vaka sayısı artık kapanma riski ile karşı karşıya kalmamak için biz bu kuralları uygulamaya hazırız. Aşı olan bir kişi bu hastalığa yüzde 80 oranında yakalanmıyor. Yüzde 20 yakalanma riski var hastalığa" diye konuştu.

Dönüşlerin olumlu olduğunu ve kahvehaneci esnafının tekrar kapanma ile karşı karşıya kalmak istemediğini belirten Ağaoğlu, "'Biz de kontrol ederiz' diyorlar. Özellikle semt kahvelerinde sürekli müşterilerimiz var. Biz onlara e-Nabız’dan bir kere bakıp aşı yaptırıp yaptırmadığını görebiliriz. Onun kontrolünü sağlayabilecek güçteyiz.

Biz kahveci esnafı olarak her şeye hazırız ama tekrar söylüyorum. Şu anda tepkiler olumlu yönde. Aykırı davranan arkadaşlarımız da olabilir. Tabi yasal bir dayanağımız yok. Yetki organı da biz değiliz ama tabi bu bir tavsiye niteliğindedir. Böyle bir tavsiye kararında da en azından esnafımız tekrar kapanma ile karşı karşıya kalmaz" dedi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01