İYİ Parti'den Mansur Yavaş ziyaretine ilişkin beklenen açıklama geldi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş dün hem İYİ Parti lideri Meral Akşener'i hem de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamlarında ziyaret etmişti.

Ankara 12.04.2022, 22:30 12.04.2022, 21:38 İrem Durak
İYİ Parti'den Mansur Yavaş ziyaretine ilişkin beklenen açıklama geldi

İYİ Parti'den Mansur Yavaş ziyaretine ilişkin beklenen açıklama geldi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş dün hem İYİ Parti lideri Meral Akşener'i hem de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamlarında ziyaret etmişti. Gerçekleşen bu ziyaretin, Yavaş'ın olası cumhurbaşkanlığı adaylığı ile alakalı olduğu yorumları geldi. Fakat İYİ Parti Genel Başkan Basın Danışmanı Murat İde; Gerçekleştirdiği açıklamada ziyaretin önceden planlanmış olduğunu, adaylık tartışmaları ile herhangi bir ilgisinin olmadığını ifade etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın "Cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş" çıkışının ardından Mansur Yavaş bir anda siyasetin en çok konuştuğu kişiye dönüştü. Hakkında çıkan adaylık iddialarına sessiz kalmayı seçen Yavaş'ın tam da bu esnada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etmesi, kulislerde etki yarattı.

"BEN SİYASETİN İÇİNDE DEĞİLİM"

Yavaş, görüşme sonrası yaptığı açıklamada ''Ben siyasetin içinde değilim, kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum'' demişti.

SİYASETİN GÜNDEMİ HALİNE GELDİ

Söz konusu ziyaret, televizyondaki tartışma programlarının da ana konularından biri oldu. Görüşmeye ilişkin tartışmaların yapıldığı Habertürk ekranlarına ise İYİ Parti cephesinden açıklama geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in basın danışmanı Murat İde, Habertürk sunucusu Kübra Par'a yaptığı açıklamada; görüşmenin daha önceden planladığını belirterek; Özdağ'ın açıklamaları üzerine yapılmadığı söyledi.

Kübra Par'a gönderdiği mesajda ''İyi yayınlar. Mansur Bey'in ziyaretindeki amaç, mayıs ayı başında yapacağı görevdeki 3. yılına dair sunuma davette bulunmaktı. (Ziyaret) daha önceden kararlaştırılmıştı. Biz genel başkanın programlarını günlük duyuruyoruz. Ziyaret malum konu üzerine denk gelince maşallah üzerine çok öykü yazılıyor. İşin özü bu'' ifadelerine yer verdi."TARTIŞMALARIN ÜSTÜNE GELİNCE, BİRAZ SÜRPRİZ GİBİ GÖRÜNDÜ"Par, mesajın ardından "Adaylık açıklamalarının tam üstüne gelince bize biraz sürpriz gibi geldi" değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14