Kule tekrar ziyaretçilere açılacak

Şehrin simge yapılarından Atakule’nin senelerdir kapalı olan kule bölümü, bugün tekrar ziyarete açılıyor.

Ankara 19.05.2022, 14:10 İrem Durak
Kule tekrar ziyaretçilere açılacak

Kule tekrar ziyaretçilere açılacak

Şehrin simge yapılarından Atakule’nin senelerdir kapalı olan kule bölümü, bugün tekrar ziyarete açılıyor. Kuleye çıkıp 125 metre yükseklikte panoramik Ankara manzarasının tadını çıkarmak isteyenler için bedeli ise 80 lira.

Alışveriş merkezi bölümü 2018 senesinde açılan Atakule’nin, kule bölümü de bugün ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak. Atakule’nin yatırımcısı Tarman Grup’un İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Arpacı, “Ankara dendiğinde ilk akla gelen Anıtkabir, ardından Atakule oluyor. Şehre gelen her turizmci ya da turizm faktörü, Atakule’yi ziyaret etmek istiyor. Kuleye yakışacak, tabiri caizse ona gerdanlık olacak bir yapı haline dönüştürdük” dedi ve hedeflerini, “İnsanların Atakule ile alakalı hatıralar biriktirmesi amacındayız. Bizim gençliğimizin Atakule’sinin oldukça özel hatıraları var. Nesilden nesile aktarılacak bir simgeyi hizmete açacağız. Bu bakımdan Atakule, geçmiş ve gelecek arasında bir köprü” sözleri ile anlattı.

DÖRT BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

125 metre yüksekliğindeki kuleye, biri Botanik Park’a, diğeri Hoşdere Caddesi’ne bakan iki asansörle çıkılıyor. Asansörlerin çıkış süresi, ziyaretçilerin çıkarken de manzaradan keyif alabilmesi için yaklaşık 40 saniye sürüyor. Kule, kafe alanı, seyir terası, döner platformdan oluşan restoran ile kubbe restoran olmak üzere 4 bölümden oluşuyor. Bugünkü açılışla birlikte kafe alanı ve seyir terası ziyaretçiler ağırlamaya başlayacak. Seyir terasında sanal gerçeklik teknolojileri ile oluşturulan şehir turu ve denge platformu da hizmet verecek. İlk etapta ziyarete açılan kafe ve seyir terası bölümlerinde aynı anda 150 kişinin bulunmasına izin verilecek.

ÜCRET TARİFELERİ

Çıkış ücreti 160 lira olan kule, Türk vatandaşlarına yüzde 50 indirimle 80 lira olacak. Öğrenci ve 65 yaş üstü 40 lira, şehit ve gazi yakınları ile 0-6 yaş arası çocuklar ise ücretsiz.

Kuledeki sanal gerçeklik şehir turunda Atakule’den Ankara Kalesi’ne, oradan Anıtkabir’e uzanan bir güzergâhla geziliyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11