‘Lezzet Ankara’ ilk siparişleri almaya başladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın pandemi süreci içerisinde zor günler geçiren esnafa destek olmak için hayata geçirmiş olduğu “Lezzet Ankara” portalında ilk siparişler, Çankaya ilçesinden başladı.

Ankara 19.10.2021, 14:24 İrem Durak
‘Lezzet Ankara’ ilk siparişleri almaya başladı

‘Lezzet Ankara’ ilk siparişleri almaya başladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın pandemi süreci içerisinde zor günler geçiren esnafa destek olmak için hayata geçirmiş olduğu “Lezzet Ankara” portalında ilk siparişler, Çankaya ilçesinden başladı. Siparişlerin açıldığı duyurusunu sosyal medya hesapları üstünden paylaşan Yavaş, “Lezzetin dayanışma ile buluştuğu bir yolculuğa hazır mısınız? Lezzet Ankara ile hem esnafımızın hem de ihtiyaç sahibi olan ailelerin yanında duracak, aynı sofrada buluşacağız. Çankaya ilk siparişler için hazır” şeklinde ifadelere yer verdi.

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, pandemi sürecinin başından bu yana esnaftan vatandaşa kadar toplumun tüm kesimlerine yönelik destek projelerine ara vermeden devam ediyor.

     Başkent’ten “İyilik Hareketi” başlatarak sosyal dayanışma örneklerini imzalayan Yavaş, salgın döneminde zor günler geçirmekte olan esnafın ekonomisini rahatlatmak için vermiş olduğu destekleri çeşitlendirerek artırıyor. Bu kapsamda yiyecek ve içecek sektörüne destek olmak için sıfır komisyonlu “Lezzet Ankara” portalı oluşturan Yavaş, ilk siparişlerin alınmaya başlandığını belirtti.

                             

     “Lezzet Ankara’dan sipariş ver, iyiliğin ve dayanışmanın tadı damağında kalsın” sloganı ile sosyal medya hesapları üstünden gerçekleştirdiği paylaşımda, Lezzet Ankara üzerinden % 0 komisyonla bir yandan esnafa destek sağlanırken, her verilecek siparişin sosyal yardım almakta olan ailelere de destek olarak yansıtılacağını sosyal medya hesapları üstünden yaptığı paylaşımla duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankaralılara şu sözlerle seslendi:

“Lezzetin dayanışma ile buluştuğu bir yolculuğa hazır mısınız? Lezzet Ankara ile hem esnafımızın hem de ihtiyaç sahibi ailelerin yanında duracak, aynı sofrada buluşacağız. Çankaya ilk siparişler için hazır.”

      Daha önce portala üye olarak giriş yapan işletmeler, “www.lezzetankara.com” internet adresi üzerinden portala giriş yaparak restoranlarını açık hale getirirken, Lezzet Ankara’dan sipariş vermek isteyen vatandaşlar akıllı cihazlarına mobil uygulamayı da indirebilecek.

   Büyükşehir Belediyesinin esnafa yönelik başlatmış olduğu “Lezzet Ankara” portalına üye olmak isteyen işletmeler; “www.lezzetankara.com” adresi üstünden restoran kaydı yaptırmaya devam edebilecek.

Engelli ve Kadın Restoran Sahiplerine Tanıtım Desteği Sağlanacak

     Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, portala üye olan esnafa göndermiş olduğu yazılı mesaj ile de engelli restoran sahipleri ile kadın restoran sahiplerine tanıtım destekleri sağlayacaklarını da ifade etti.

    Online siparişlerde ödemelerin ertesi gün hesaplarında olacağını ve sıfır komisyon ile iş yerlerinin işlerini bir taraftan büyütmelerine bir yandan da personel sayılarını artırmalarına yardımcı olmayı hedeflediklerini ifade eden Yavaş, portala üye olan esnafa şu şekilde seslendi:

“Değerli esnaf kardeşim; gayretimiz Ankara’mızı ortak akıl ve şeffaf belediyecilik anlayışı ile birlikte yönetmek ve geleceğe birlikte taşımak. Uzun süredir dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci içinde, salgının Başkent esnafımıza yıpratıcı etkisini kırmak için hazırladığımız uygulamalardan biri olan ‘Lezzet Ankara’ uygulamasını hizmetinize sunuyoruz.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08