Mansur Yavaş Yks Başvurusu İçin Para Yardımı Yapıyor Mu?

Ankara Büyükşehir Belediyesi basın ofisinden yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "6 milyon bir yürek" adı altında düzenlenen kampanyalarda ve Covid-19 ile mücadele sürecinde açıkladığı destek paketlerinde vatandaşlara ve tüccarlara desteğini sürdürdü. Bu kapsamda, sosyal yardım alan ailelere ve salgın nedeniyle kapatılan şirketlerin çalışanlarının çocuklarına TEN'e giriş ücretlerinin ödendiği bildirildi. Peki, ama Mansur Yavaş yks başvurusu yapanlara para yardımı yapıyor mu? Ankara Büyükşehir YKS Komisyonu başvurusu nasıl yapılır?

Ankara 17.02.2022, 00:02 17.02.2022, 00:21 Mehmet Kurt
Mansur Yavaş Yks Başvurusu İçin Para Yardımı Yapıyor Mu?

Ankara Büyükşehir Belediyesinden YKS Sınav Ücretine Destek

   Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, koronavirüs (Covid-19) salgını sırasında kapatılan sektörlerde sosyal yardım yapılan ailelerin ve işçi çocuklarının üniversite sınav (YKS) ücretlerini karşılayacaklarını açıkladı: “Eşit eğitim, aydınlık bir gelecek her çocuğun hakkıdır. Pandemi nedeniyle sektörümüze kapalı olan ailelerimizin sosyal yardım alan çocukları ile işçi çocuklarının 2022 yılı sınav harçlarını karşılıyoruz. Siz hayal edin, çalışın ve sadece başarıya ulaşın, biz her zaman yanınızda olacağız.'' dedi. Mansur Yavaş yks başvurusu yapanlara para yardımı yapıyor mu? Sorusunun cevabı evet ama bu destek için dar gelirli ailelerden olmanız gerekiyor.

Her Bireye 300 Lira Destek

    ÖSYM'nin 2022 YKS sınavlarını oluşturan TYT, AYT ve YDT'nin ücretini 90 TL olarak belirlemesinin ardından Ankara Belediyesi, geçim sıkıntısı çeken ailelerin çocukları için önlem aldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, başvuran öğrencilerin YKS sınavı için ödeme yapacağını duyurdu. Açıklamada, 6 bin 521 öğrenciye harçlıklarıyla birlikte 300 lira verildiği belirtildi. Sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili açıklama yapan Yavaş, hesaplara 300 lira yatırıldığını belirterek, "Gençlerimize başarılar diliyorum, geleceğe umutla baksınlar" dedi.

Mansur Yavaş'tan Dar Gelirli Ailelerin YKS Ücretlerine Yardım

     Ankara Belediyesi harç yardımı için başvurularına başladı. Mansur Yavaş, düşük gelire sahip ailelerin YKS'ye girecek fertlerinin sınav harcını ödeyeceğini açıkladı. Ayrıca bu destek, koronavirüs nedeniyle çalışmayan ve destek alan ailelerin çocukları tarafından kullanılıyor. Peki, Ankara Büyükşehir Belediyesinin yks harç ödeme başvurusu nasıl yapılır, nereden yapılır, başvuru formu nasıl doldurulur?

Mansur Yavaştan Gençlere YKS Müjdesi

    Koronavirüs pandemisi döneminde ihtiyaç sahiplerine arka arkaya açıkladığı destek paketleriyle kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlayan Başkan Yavaş, şimdi de öğrenim ücretlerine desteğini açıklayarak gençlerin yüreğine dokundu. ''Başvurular başlamıştır. Ankara İl Özel İdaresi YKS komisyonuna başvurabilirsiniz.'' açıklamasında bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi YKS Sınav Desteğini Nasıl Alabilirim?

    Ankara Belediye Başkanı, beslenmeden ulaşıma, eğitimden spora birçok konuda başkentlilere desteğini sürdürürken, YKS harcını ödeyemeyen ihtiyaç sahibi ailelere ve sektör çalışanlarına kısa mesaj (SMS) gönderdi, kayıt ücretlerine desteğini belirtti. ABB'den YKS sınav desteği almak için başvuruda bulunabilecek olan kişilere Başkan Yavaş, YKS ücretinin belediye tarafından karşılanacağını kısa mesajla şu şekilde bildirdi:

    "Sevgili hemşehrilerim dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne başvuran ihtiyaç sahibi aileler var. Onlardan Ankara'da yaşayıp sosyal yardım alan ve iş yerleri pandemi nedeniyle kapatılan ailelerimize destek olacağız. çocuklarının YKS başvuru ücretlerini biz ödeyeceğiz diye belirtti.

Ankara BB YKS Ücreti Başvuru Linki

     ÖSYM onaylı YKS başvuru belgesini, sınava girecek çocuğunuzla ilgili bilgilerle birlikte ''form.ankara.bel.tr/yks2022'' adresindeki sisteme yükleyerek önceden başvuru yapabilirsiniz. Gerekli kontrolleri tamamladıktan sonra kriterleri karşılamanız durumunda ilgili tutar TC kimlik numaranızda belirtilen şekilde 5 Mart tarihine kadar Vakıfbank'a aktarılacaktır. Para yatırma günü SMS ile bilgilendirileceksiniz.

YKS Ücreti Başvurusu Nasıl Yapılır?

    YKS 2022 başvuru ödeme yardımı için yukarıda belirtilen linke tıkladığınızda görüntülenen belgede gerekli bilgileri eksiksiz ve eksiksiz olarak doldurunuz. ÖSYM onaylı YKS başvuru formunu buradan indirin. Ardından “Kaydet” butonuna tıklayarak başvuru formunu doldurun. Ankara'da ihtiyaç sahibi kişilerin kullanabileceği bu sistem sayesinde YSK ücretiniz Ankara Belediyesi tarafından ödenecektir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:02
Öğle 12:53
İkindi 16:36
Akşam 19:35
Yatsı 20:59