Üniversite Öğrencilerine Umut!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’ya üniversite okumak için gelen öğrencilerin konaklama problemi için harekete geçti.

Ankara 24.09.2021, 15:42 İrem Durak
Üniversite Öğrencilerine Umut!

Üniversite Öğrencilerine Umut!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’ya üniversite okumak için gelen öğrencilerin konaklama problemi için harekete geçti. Sosyal medya hesapları üstünden barınma problemi yaşayan öğrencilere çağrı gerçekleştiren Yavaş, “Barınma problemi çeken evlatlarımız için geçici konaklama imkanı sağlamaya başladık” notu ile öğrencilere geçici barınma imkanı sağlamış olduklarını açıkladı. Büyükşehir Belediyesine ait Şefkat Evleri, kiralanmış olan yurt ve otellere öğrenciler yerleştirilmeye başlanırken, yalnızca 2 gün içinde barınma sorunu yaşayan 3 binden fazla öğrenci Büyükşehir Belediyesine başvuru gerçekleştirdi. AŞTİ’de karşılanmalarının ardından Ankara’yı tanımakta olan bilgilendirmelerle yurtlara yerleştirilmiş olan öğrenciler, Başkan Yavaş’a teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, öğrenci dostu uygulamalarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Üniversiteyi okuyabilmek için Ankara’ya gelen fakat kalacak yurt ve ev problemi yaşayan öğrencilerin en temel hakkı olarak bilinen barınma problemini çözüme kavuşturmak adına harekete geçen Yavaş, sosyal medya hesapları üstünden öğrencilere önce şu çağrıyı gerçekleştirdi:

“Yarınlarımızı bilimin ışığıyla aydınlatacak olan kıymetli evlatlarım, sizleri Ankara’mıza üniversite okumaya davet etmiştik. Bu esnada barınma sıkıntısı çeken evlatlarımız için geçici konaklama imkanı sağlamaya başladık.  Şefkat Evlerimize, kiraladığımız yurt ve otele öğrencilerimizi yerleştirmeye başladık. Sizler hür fikirlerinizle geleceği inşa ederken daima yanınızda olacağım.”

Ev Sahibi Büyükşehir: Öğrenci Ve Velilere Sıcak Karşılama      

Mansur Yavaş’ın çağrısından sonra barınma ihtiyacı için Büyükşehir Belediyesine yalnızca 2 gün içinde 3 bini aşkın başvuru yapılırken, bu sayısının 2 binden fazlasının kız öğrenci olduğu söylendi.

Ankara’ya gelen öğrenciler AŞTİ’de belediye ekipleri tarafından kurulmuş olan “Danışma Masası”nda karşılanırken, burada öğrencilere Büyükşehir Belediyesinin onlar için sunmuş oldukları imkanlar ve Ankara’ya dair bilgilendirmeler gerçekleştiriliyor.

     EGO otobüsleri ile Ankara Büyükşehir Belediyesinin Konferans Salonu’na getirilip misafir edilen öğrencilere, Başkan Yavaş’ın mektubu veriliyor. Ankara’da kalacakları geçici barınma evleri ve Ankara ile ilgili olarak detaylı bilgiler sunulan öğrencilere üniversitelerine ne şekilde ulaşım sağlayacakları da belirtiliyor.

     Kalacakları barınma noktalarına Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleştirilmekte olan öğrencilere ayrıca içerisinde şampuan, diş fırçası şeklinde pek çok malzemenin bulunduğu hijyen ve ikram kiti armağan ediliyor. Üniversite öğrencileri kalmış oldukları merkezlerde sabah kahvaltısı ve akşam yemeği olmak üzere günde ücretsiz iki öğün yemek ve çamaşır yıkama hizmetinden de faydalanabilecek.

Yavaş: “Bize Emanetsiniz”

Büyükşehir Belediyesinde bilgilendirilen öğrenciler aileleriyle birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür ziyaretindi gerçekleştirdiler.

Ziyarette veliler “Bize böyle bir imkan sağladığınız için size minnettarız” şeklinde konuşurken öğrenciler de “Gençler bu iyiliğinizi unutmayacak” sözleri ile düşüncelerini ifade ettiler. Öğrencilere ve ailelerine “Görevimiz” diye cevap veren Yavaş, şu şekilde konuştu:

“İnşallah hepiniz yerlerinize yerleşeceksiniz. Yedeklerde sıranız gelinceye kadar bizlere emanetsiniz. Her şeyiniz bize ait. Güvenli yurtlara sizleri yerleştireceğiz. Arkadaşlarımız sizlere Ankara’daki öğrencilere tanımış olduğumuz avantajları anlatacaklar. Görevli arkadaşlarımız sizlerle ilgilenecekler. Acil bir ihtiyacınız olduğunda araç ya da sağlık şeklindeki durumlarda da başvuruda bulunacağınız numaralar sizlere verildi. Direkt o numaraları arayabilmeniz mümkün. Eğitim hayatınız boyunca arkadaşlarımızla iletişim halinde kalabilirsiniz. İhtiyaçlarınız için yanınızda olmaya özen göstereceğiz. Bize emanet çocuklarınız. Hepinizi tebrik ediyorum, başarılar diliyorum.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36