Validatöre fotoğraf gelecek mi?

EGO Genel Müdürlüğü, kişisel Ankarakart’ların usulsüz bir şekilde kullanılmasının önüne geçmek için gündeme gelen, ‘Validatörlerde fotoğraf görünmesi’ için araştırma çalışması yapıldığını duyurdu.

Ankara 16.05.2022, 16:15 İrem Durak
Validatöre fotoğraf gelecek mi?

Validatöre fotoğraf gelecek mi?

EGO Genel Müdürlüğü, kişisel Ankarakart’ların usulsüz bir şekilde kullanılmasının önüne geçmek için gündeme gelen, ‘Validatörlerde fotoğraf görünmesi’ için araştırma çalışması yapıldığını duyurdu. Mevcut validatörlerde bu sistemin uygulanmasının zor olduğunu ifade eden EGO yetkilileri, “Daha sonraki aşamalarda ‘Validatörlerde fotoğraf’ görünmesi çalışmaları olacaktır” şeklinde konuştular.

Ankara’da şehir içi ulaşımda kullanılmakta olan 8 milyondan fazla Ankarakart yer alıyor. Bu kartların 5.5 milyonluk kısmını tam Ankarakart’lar, geri kalan kısmını ise öğrenci, öğrenci abonman, 65 yaş üstü, engelli, engelli refakatçileri, 62-65, öğretmen, Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ve bağlı kuruluşlar ile diğer serbest kartlar oluşturmaktadır. Ücretsiz ulaşım hakkı tanınmış olan kartlarda ise zaman zaman usulsüz kullanımlar da meydana geliyor. Başkasının kartı ile toplu taşıma araçlarına binmek isteyen kişilerin önüne geçmek adına özellikle özel toplu taşıma hizmeti veren otobüs esnafları ‘Validatörlerde fotoğraf görünsün’ isteğinde bulunuyor. EGO Genel Müdürlüğü, ‘Validatörlerde fotoğraf görünmesi’ için araştırma çalışması yapıldığını duyurdu. EGO yetkilileri süreçle alakalı olarak şu bilgileri verdi:

MEVCUT VALİDATÖRLERDE OLMUYOR

“Kuruluşumuz ile E-Kent Firması arasında yapılan Elektronik Ücret Toplama Sistemi Sözleşmesi 20 Mart 2023 tarihinde sona erecektir. Sözleşme doğrultusunda, firma tarafından sisteme dahil edilen donanımsal teçhizatlarda yazılımsal olarak validatörlerde fotoğraf ya da ad-soyad bilgilerinin ilk bir ya da iki harfinin gösterilmesi mümkün bulunmamaktadır. Şu an sistemimizde kullanmakta olduğumuz validatörler teknolojik olarak talep edilen uygulamaları yazılımsal olarak desteklememektedir.

ARAŞTIRMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

EGO Genel Müdürlüğü olarak sözleşmenin bitimindeki süreç için bu taleplere cevap verecek validatör sistemi üzerindeki araştırmalarımız devam etmektedir. EGO Genel Müdürlüğü tarafından sözleşmenin bitimindeki süreçte bu taleplere cevap verecek validatör cihazları ile Elektronik Ücret toplama Sistemi’nin sürekli geliştirilmesi ve güncel halde tutulmasını sağlamak, gelişen teknolojilere göre validatör cihazlarını yenilemek ve teknolojik gelişmelerin sürdürülebilmesi noktasında, araştırma ve geliştirme(Ar-Ge) faaliyetlerine devam edilmektedir.

FOTOĞRAFLI İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAK

Bu doğrultuda, gerek teknolojik, gerekse sahadan gelen taleplerin sisteme entegre edilmesinde teknik donanımın yanı sıra, tüm kanun ve yönetmelikler çerçevesinde, özellikle ‘Kişisel Verileri Koruma Kanunu’ kapsamında, teknolojik altyapı geliştirme çalışmaları da devam ettiğinden, daha sonraki aşamalarda ‘Validatörlerde fotoğraf’ görünmesi çalışmaları yapılacaktır.”

TOPLAMDA 3 BİN 77 VALİDATÖR MEVCUT

Ankarakart’ın okutulduğu validatör cihazları ücret tahsilatını elektronik olarak yapıyor. Bu cihazlar belleğindeki bilgileri 3G teknolojisiyle merkeze aktarıyor. Ankara’da EGO otobüslerinde bin 791, merkez ve çevre ilçelerde hizmet veren özel halk otobüslerinde(ÖHO) 552, metro istasyonlarında 509, Ankaray istasyonlarında 133, Başkentray istasyonlarında ise 92 validatör bulunuyor. Ankara’da toplu taşımadaki toplam validatör sayısı 3 bin 77.

11 NİSAN 2022

Usulsüz öğrenci abonmanın kullanımının arttığına dikkat çeken özel toplu taşıma esnafı ‘fotoğraflı validatör’ önerisinde bulunmuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:47
Öğle 13:01
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:24