Yaşlı kadını zorla servisten indirmeye çalıştılar!

Marketten yaptığı alışverişin tutarı 50 liranın altında olan yaşlı kadın servis aracından zorla indirildi.

Ankara 11.04.2022, 20:45 11.04.2022, 20:06 İrem Durak
Yaşlı kadını zorla servisten indirmeye çalıştılar!

Yaşlı kadını zorla servisten indirmeye çalıştılar!

Marketten yaptığı alışverişin tutarı 50 liranın altında olan yaşlı kadın servis aracından zorla indirildi.

Ankara'da bir kadının, alışveriş gerçekleştirdiği markete ait servis aracından alışveriş tutarı düşük olması nedeniyle elinde poşetlerle indirilmesi tepkileri topladı. Kadının araçtan indirilmesi ile ilgili görüntüler sosyal medyada oldukça eleştirildi. Belediye, olay ile ilgili inceleme başlatıldığını belirtti.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde marketten alışveriş gerçekleştiren kadın, marketin servis minibüsüne bindi.  İddialara göre servis şoförü, kontrol ettiği alışveriş fişi 50 TL'yi geçmeyen kadına araçtan inmesi gerektiğini belirtti.

Bu sırada araçta kalan diğer müşteriler ise tepki gösterdi. Kadının elinde bulunan poşetlerle araçtan indirilmesini cep telefonu kamerası ile görüntüleyen müşteri, "Şu anda 80 yaşında olan teyzem servis aracından aşağı indiriliyor. Bu utanç verici bir olay" diyerek tepkisini dile getirdi.

Bazı yolcular da 'Yazıklar olsun, bu ne terbiyesizlik' diyerek tepkilerini dile getirdi. Kadın ise araçtan inerek uzaklaştı.

BELEDİYE İNCELEME BAŞLATTI

Video, sosyal medyada paylaşılırken, yüzlerce kullanıcı da tepki gösterdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, olayla ilgili inceleme başlattı. Zabıta tarafından yasal işlem yapılacağı öğrenildi.

Yaşlı kadının servisten indirldiği görüntüler tepki çekti.Yaşlı kadının servisten indirldiği görüntüler tepki çekti.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, "Konuyla ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığımız yasal işlemleri derhal uygulayacak ve sürecin sıkı takipçisi olacaktır" açıklamasını yaptı.

"BENİ DE İNDİRDİLER"

Öte yandan aynı marketten alışveriş yapan birçok kişinin aynı durumla karşılaştığı belirtildi.

Kezban Kara (75), daha önce aynı durumla karşılaştığını anlatarak, "Beni de almadılar. 44 lira tuttu alışverişim, '50 lira olmadı' diyerek indirdiler. İnsanların itiraz etmesine rağmen indirdiler. Şikayet etmek için yetkililere gittim. 'Servis araçlarında yazıyor' deyip çıkardılar" diye konuştu. 

Ayla Ergül (57) ise "Buraya servis hizmeti için geliyoruz. En azından fiyatları biraz aşağı tutsunlar da kullanabilelim. Ben fiyatlandırma işini doğru bulmuyorum" dedi.

Şeyda Erkoca (54) da benzer mağduriyeti yaşadığını söyledi.

ALIŞVERİŞE GÖRE SERVİS KULLANIMI

Öte yandan söz konusu markete ait servis araçlarını kullanmak için 50 ile 500 TL arasında alışveriş yapılması gerektiği, yakın bölgelerde oturanların 50 ve 100 TL'lik market fişlerini göstererek, uzak yerlerde oturanların ise daha yüksek miktardaki alışveriş fişlerini göstererek hizmetten yararlandığı öğrenildi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04