Yepyeni Bir Ankaragücü

Başkent temsilcisi Ankaragücü, TFF 1. Lig’de yer alan mücadelesinde, değişik yüzlerle taraftarının karşısına çıkmak için gün sayıyor. Sarı-lacivertli ekipte bazı ayrılıklar gerçekleşirken Konyaspor yolunda ilerleyen Endri Çekici de yer alacak gibi görünüyor.

Ankara 26.07.2021, 12:00 İrem Durak
Yepyeni Bir Ankaragücü

Yepyeni Bir Ankaragücü

Başkent temsilcisi Ankaragücü, TFF 1. Lig’de yer alan mücadelesinde, değişik yüzlerle taraftarının karşısına çıkmak için gün sayıyor. Sarı-lacivertli ekipte bazı ayrılıklar gerçekleşirken Konyaspor yolunda ilerleyen Endri Çekici de yer alacak gibi görünüyor. Kitsiou’nun da Göztepe ile anlaşmış olduğu belirtiliyor. Geçen sezon sahada yer alan isimlerden Lukasik, Börven, Geraldo ile Pinto şu an için takımda bulunan yabancılar.

Yeni sezonda TFF 1. Lig’de yer alacak olan Ankaragücü yenilenmiş bir kadro ile taraftarının karşısına çıkmak için gün saymaya başladı. Transfer zamanını açtıktan sonra, anlaşma sağlamış oldukları oyuncularla sözleşmeleri resmiyete kavuşturacak olan sarı-lacivertlilerde, ayrılık rüzgarına, sözleşmesi süren isimlerden Endri Çekici de eklenecek gibi görünüyor. Arnavut futbolcunun, Süper Lig ekibi İttifak Holding Konyaspor ile anlaşma sağladığı söyleniyor.

Geride kalan sezonun başında Ankaragücü’ne transfer olan orta saha oyuncusu, kariyerine Süper Lig’de devam etmek isteğini iletmiş, yönetimde kendisine izin vermişti. İznin ardından yeniden takımla çalışmalara katılan tecrübeli oyuncunun yeşil-beyazlı ekiple anlaştığı, kulüpler arasında sağlanacak uzlaşının ardından bu transferin netlik kazanacağı ifade ediliyor.

Endri gibi Süper Lig’de kalma kararında olan ve yönetimin izin verdiği bir başka isim olan Yunan sağ bek Stelious Kitsiou’nun da İzmir temsilcisi Göztepe ile yakın temasta olduğu ve bu transferde de sona gelindiği belirtiliyor.

HEM YERLİ HEM YABANCILAR AYRILDI

Ankaragücü’nde giden oyuncuların ardından kadroda önemli bir değişim yaşanırken, geçen sezon sahada kalan yabancı isimlerden Törger Börven, Tiago Pinto, Geraldo ve Daniel Lukasik’in, Beştepe’deki mesaisi sürüyor. Sezon bitimi ve transfer döneminin başlaması ile birlikte takımdan ayrılması ilk gündeme gelen isim olan Börven, şu an için takımda kalırken, Lukasik ile ilgili somut bir gelişme yaşanmadı. Tiago Pinto’nun adı ise Süper Lig’in yeni ekibi Altay ile anılıyor.

Sahaya çıkan yerli futbolculardan, Erdi Dikmen, Atakan Rıdvan Çankaya ve Şahverdi Çetin’nin kontratı sürüyor. Alperen Babacan, Ali Kaan Güneren ve Embiya Ayyıldız gibi fazla süre alamayan isimler de takımın hazırlık kampına katıldı.

Sarı-lacivertli ekipte; Ricardo Friedrich, Korcan Çelikay (Kocaelispor), Furkan Bekleviç, Michal Pazdan (Jagiellonia) Atila Turan (Kocaelispor), Assane Diousse (Kiralık geldiği Saint-Étienne), İdriz Voca (Sözleşmesi karşılıklı anlaşma ile sonlandırıldı), Alper Potuk (Çaykur Rizespor), Saba Lobjanidze (Atakaş Hatayspor), Joseph Paintsill (Kiralık geldiği - KRC Genk), Aliou Badji (Kiralık geldiği - El Ahly), Ender Aygören (Ankaraspor), İbrahim Akdağ (Kayserispor), Ante Kulusiç, Orkan Çınar ve Emre Güral, yolların ayrıldığı isimler oldu.

Mücahit Can Akçay ve Hasan Kaya (kiralık) (Ankara Demirspor), Anıl Dikmen (kiralık) (Etimesgut Belediyespor) ve Kaan Uykur, Altındağ Belediyespor’a gitti.

HER BÖLGE İÇİN ALTERNATİFLER HAZIR

Ankaragücü yönetimi, ayrılan oyuncuların yerlerini yeni isimlerle kapatmaya çalışıyor ve bu anlamda alternatif isimlerle ön anlaşmalar sağlanmış durumda. Kaleciler; Akın Alkan (Atakaş Hatayspor), Bahadır Han Güngördü (Ankara Demirspor), defans oyuncuları Yusuf Abdioğlu (Atakaş Hatayspor), Sinan Osmanoğlu (Altınordu), Erdem Özgenç (Tuzlaspor), Murat Uçar (Büyükşehir Belediye Erzurumspor), Yasin Güreler (Tuzlaspor), Mahmut Akan (Ankaraspor), orta saha futbolcuları; İshak Çakmak (Bandırmaspor), Hasan Hüseyin Acar (Aytemiz Alanyaspor), Abdullah Durak (Çaykur Rizespor), Cem Ekinci (Ankara Keçiörengücü), Gboly Ariyibi (Panetolikos) ve forvet oyuncuları; Owusu Kwabena (Qarabag FK) ve Eren Derdiyok (Pakhtakor) sarı-lacivertli ekibin yeni sezonda yeni yüzleri olacak.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36