Zabıta Teşkilatı 195. Yaşını Kutluyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 195. yılını düzenlemiş oldukları çeşitli etkinliklerle kutlamaya başladı.

Ankara 01.09.2021, 16:55 İrem Durak
Zabıta Teşkilatı 195. Yaşını Kutluyor

Zabıta Teşkilatı 195. Yaşını Kutluyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 195. yılını düzenlemiş oldukları çeşitli etkinliklerle kutlamaya başladı. 1-7 Eylül tarihleri arasında yapılan “Zabıta Haftası” kutlamaları için önce Ulus Atatürk Anıtı önünde tören gerçekleştirildi. Sonrasında da Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç ile beraberlerindeki heyet Anıtkabir’i ziyaret etti. Heyetle beraber Atatürk Mozolesine çelenk bırakan Koç, Anıtkabir Özel Defteri’ne imza attı.    

      Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Zabıta Teşkilatı’nın 195. Senesini farklı organizasyon ve etkinlikler ile kutluyor.

      1-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenen “Zabıta Haftası” kutlama etkinlikleri Ulus Atatürk Anıtı’na çelenk bırakma ve Anıtkabir ziyareti ile başladı. Sonrasında da Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç kutlamalar kapsamında Zabıta Teşkilatı Federasyonu’na bir ziyaret yaptı.

Ankara Zabıtası Esnaf ve Halkın Yanında

     Ulus Atatürk Anıtı’nda yapılan törene Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, Zabıta Teşkilatı Federasyonu Başkanı Abdurrahman Karabudak, ilçe zabıta müdürleri ve zabıtalar katılım sağladı.

    “Zabıta Haftası” etkinlikleri kapsamında Ulus Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen tören saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç’un 195. senesinin anısına Ulus Atatürk Anıtı’na çelenk koyması ile başlamış oldu.

        Ulus Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenin ardından Anıtkabir’e giderek Atatürk’ün Mozolesine çelenk bırakan Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç sonrasında da Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayarak şunları ekledi:

    “Cumhuriyetimizin kurucusu, Türk Milletinin ebedi önderi aziz Atatürk;

Başkent Zabıtası olarak Zabıta Haftası kutlamaları kapsamında manevi huzurunda bulunuyor ve seni hürmetle selamlıyoruz. Ankara Zabıtası olarak, Cumhuriyetimizin başkentine, senin çizdiğin yolda, uygar, çağdaş, adil bir kent vizyonu ile Belediye Başkanlarımızın denetiminde Cumhuriyet kanunlarının ışığında insan odaklı ortak akıl ve ortak şuur ile hizmet ediyoruz. Bütün gayretimiz, esnafın helal kazancına bereket katmak, halkımıza huzur ve güven vermek, başkentimizin dirlik ve düzenliğini idame etmek içindir. Büyük Atatürk, Başkent Zabıtası ışığını senin ilkelerinden, derinliğini Ankara’nın Ahi geleneğinde ve seğmen kültüründen, gücünü damarlarındaki asil kandan alarak kendini çağın gereklerine uygun şekilde yenilemekte, geliştirmekte ve bağrında gururla seni saklayan Ankara’ya en iyi hizmeti sunmak için çalışmaktadır.Bu anlayış ve azim ile manevi huzurunda tekrar saygıyla eğiliyor ve emanet etiğin Cumhuriyetimizi özenle korumaya ve geliştirmeye ant içiyoruz. Cumhuriyetin başkenti emin ellerdedir. Aziz ruhun şâd olsun.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12