AFAD'dan kritik uyarı geldi! 5 ile dikkat

AFAD tarafından gelen açıklamada 5 şehir için sağanak yağış uyarısı gerçekleştirildi

Gündem 14.06.2022, 16:48 İrem Durak
AFAD'dan kritik uyarı geldi! 5 ile dikkat

AFAD'dan kritik uyarı geldi! 5 ile dikkat

AFAD tarafından gelen açıklamada 5 şehir için sağanak yağış uyarısı gerçekleştirildi. Açıklamada, "Bugün öğle saatlerinden sonra Ankara, Bolu, Eskişehir, Bilecik ve Bursa'da etkili olacak kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun." İfadelerine yer verildi.

Türkiye'nin birçok şehrinde görülen kuvvetli yağışlar, özellikle son bir haftadan bu yana başkent Ankara olmak üzere şehirlerde hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık bir haftadır sağanak yağışla beraber sel felaketine tutulan Ankara'da 4 vatandaşımız yaşamını yitirdi.

Ankara Valiliği'nden Uyarı Geldi

Ankara Valiliği, bugün de öğleden sonra Ankara’da beklenen sağanak sebebiyle ani sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulundu. Valilikten gelen yazılı açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğleden sonra görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Ankara genelinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

"OLUMSUZLUKLARA KARŞI TEDBİRLİ OLUN"

Afad ise uyarının kapsamını genişleterek 5 ilimiz için duyuru yayınladı. Yapılan açıklamada, "Bugün öğle saatlerinden sonra Ankara, Bolu, Eskişehir ve Bilecik çevreleri ile Bursa'nın doğusunda kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun." ifadeleri yer aldı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:02
Öğle 12:53
İkindi 16:36
Akşam 19:35
Yatsı 20:59