Afgan bayrağı ile provokatif video çekenler gözaltına alındı

Afganistan bayrağını kullanıp video çekip sosyal medyada yayınladıkları ifade edilen şüpheliler gözaltına alındı.

Gündem 07.05.2022, 21:55 İrem Durak
Afgan bayrağı ile provokatif video çekenler gözaltına alındı

Afgan bayrağı ile provokatif video çekenler gözaltına alındı

Afganistan bayrağını kullanıp video çekip sosyal medyada yayınladıkları ifade edilen şüphelilerin de aralarında yer aldıkları, pasaport ya da belge ibraz edemeyen bu kişiler ile ilgili "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama" suçundan işlem başlatılacağı bildirildi.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da asayiş uygulaması esnasında durumlarından şüphe duyulan ve pasaport ya da belge ibraz edemeyen yabancı uyruklu oldukları belirtilen 4 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre, Karadeniz Mahallesi'nde gerçekleştirilen asayiş uygulaması esnasında durumlarından şüphe edilen yabancı uyruklu 4 kişi durduruldu.

Adlarının H.Ş, M.A, M.N. ve E.C. olduğu belirtilen bu kişiler, pasaportlarını ibraz etmeleri istendiği zaman görevlilere herhangi bir pasaport ya da belge gösteremeyince gözaltına alındı.

Yapılan kontrollerde, H.Ş'nin elinde bulunan poşette Afganistan bayrağı olduğu görüldü. Şüphelinin, bu bayrağı kullanarak videolar çekip sosyal medya hesabından yayınlamış olduğu tespit edildi.

Yabancı uyruklu oldukları belirtilen 4 kişi, haklarında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama" suçundan işlem yapıldıktan sonra adli makamlara sevk edilecek.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08