Asgari ücret ve bayram tatili ile ilgili açıklama bekleniyor

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı bugün gerçekleştirilecek olan Kabine toplantısında...

Gündem 27.06.2022, 21:58 İrem Durak
Asgari ücret ve bayram tatili ile ilgili açıklama bekleniyor

Asgari ücret ve bayram tatili ile ilgili açıklama bekleniyor

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı bugün gerçekleştirilecek olan Kabine toplantısında... Asgari ücrete ara zam ile Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarılmasıyla alakalı olarak kararlar bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanacak.

Kabine, Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün bir araya gelecek. Toplantının ana gündem maddeleri NATO Liderler Zirvesi, asgari ücrete yapılması hedeflenen zam, Marmaris yangını…

“Kurban Bayramı tatili dokuz gün olacak mı?” sorusu da bugün yapılan toplantıda cevabını bulmuş olacak. Arife gününün bayramın son günü ile resmi tatil olan 15 Temmuz arasında yalnızca iki gün kalması sebebiyle kamuoyunda dokuz günlük tatil beklentisi bulunuyor. Kabine’de turizm sektöründeki beklentilerin de değerlendirilmesi ile beraber karar alınması bekleniyor. 13-14 Temmuz tarihlerinde memurların idari izinli sayılması halinde bayram izni dokuz güne çıkacak.

Erdoğan’ın AKP Genel Merkezi’nde TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ı kabulüyle artan zam beklentisi, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamalarıyla devam etmişti. İşçi ve işveren temsilcileriyle görüşen Bilgin, bugün Erdoğan’a asgari ücret çalışmalarıyla ilgili bir sunum yapacak.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08