Bakan Varank, ISF Studios'ta gençlerle oruç açtı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara'da 'Rafadan Tayfa' çizgi filminin üretilmiş olduğu animasyon ve ses stüdyosu ISF Studios'ta gençler ile beraber iftar yaptı.

Gündem 28.04.2022, 17:28 İrem Durak
Bakan Varank, ISF Studios'ta gençlerle oruç açtı

Bakan Varank, ISF Studios'ta gençlerle oruç açtı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara'da 'Rafadan Tayfa' çizgi filminin üretilmiş olduğu animasyon ve ses stüdyosu ISF Studios'ta gençler ile beraber iftar yaptı.

Bakanlıktan gelen açıklamaya göre; Bakan Varank, animasyon, tasarım ve oyun meraklısı olan gençlerle 'Rafadan Tayfa'nın üretilmekte olduğu ISF Studios'a bir araya geldi. Çizgi filmin yapımcısı ve yönetmeni olan İsmail Fidan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa eşi Esra Varank ile beraber katılan Bakan Varank, gençler ile beraber animasyon üretim süreçlerini yerinde gördü. Varank ve beraberindekiler ardından burada oruç açtı.

Bakan Varank, Ankara Kalkınma Ajansı aracılığı ile ISF ile iş birliği yapacaklarını ifade ederek, kurulması planlanmış olan akademide eğitim alanlara da destek vereceklerini ifade etti. Akademinin sektörün fabrikası gibi çalışacağını belirten Varank, burada verilecek yüz yüze ve çevrim içi eğitimlerden mezun olan gençlerin sektöre kazandırılacağını vurguladı. Varank, davete katılan öğrencilerin stüdyoya stajyer olarak gelebileceği sözünü Fidan'dan aldığını belirterek stüdyonun ses sanatçılarına da açılacağını aktardı.

'EN FAZLA YATIRIM İSTANBUL'A'

ISF stüdyolarının Türk kültürüne de hizmet eden çok ciddi altyapıya sahip olduğunu kaydeden Varank, Burada animasyon, diziler ve sinema filmleri üretiliyor. Aynı zamanda seslendirmeyle ilgili ses stüdyosu olarak da çok ciddi ve kaliteli işlere imza atılıyor. Son dönemde oyun sektörünün geldiği noktadan gerçekten memnunuz. Şirketlerimiz çok ciddi katma değer üretiyor. Yurt dışından çok ciddi yatırımcılar, oyun sektörüne, firmalarımıza ciddi yatırımlar yapıyor. 2021 yılında dünyada oyun alanında en fazla yatırım alan şehir İstanbul oldu dedi.

'BİRİNCİ SORUMLULUK BİZDE'

Hayatın her alanına dokunduklarını bildiren Varank, Göbeklitepe'nin çatısını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak nano malzemeden bir membranla kapladık. Türkiye'yi kalkındırma mücadelesi veriyorsak, birinci sorumluluk bizim bakanlığımıza düşüyor diye konuştu. Programda şarkıcı Elif Buse Doğan da mini konser vererek iftara gelen misafirlere sürpriz yaptı. İlahilerden halk müziği bestelerine kadar birçok eseri seslendiren Doğan, Kütahya Tavşanlı'nın popüler türküsü 'Samsak Döveci'nin farklı versiyonlarını da okudu. Konserin ardından Bakan Varank, Elif Buse Doğan'a Teknofest montu hediye etti. (DHA)

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14