Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kitabı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaleme aldığı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" isimli kitap 6 Eylül 2021 Pazartesi günü çıkacak.

Gündem 06.09.2021, 14:45 İrem Durak
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kitabı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kitabı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaleme aldığı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" isimli kitap 6 Eylül 2021 Pazartesi günü çıkacak. Kitapta, ara başlıklar olarak dünya genelinde görülmekte olan problemler değerlendiriliyor ve çözüm yolları üretiliyor. İşte kitapla ilgili detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yazılan "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" ismindeki kitabın arka kapağında "Çözüm önerimiz ise "Dünya beşten büyüktür" ifadesi bulunuyor. Kitabın ilk basımı Turkuvaz Kitap tarafından Türkçe olarak çıkarılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kitabı 40 TL'den kitapseverler ile buluşacak.

Kitabın Konusu Nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaleme alınmış olan "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" adındaki kitapta dünyadaki problemler ele alınıyor ve çıkış yollarından bahsediliyor. Söz konusu kitap, 40 TL'den 6 Eylül Pazartesi günü kitapseverler ile buluşacak. Kitabı internetten sipariş etmek isteyenler için de seçenekler mevcut. Bu şekilde kitap için 32 TL ödeme alınacak.

Kitabın ön kapağında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portre fotoğrafı bulunuyor. Dünyadaki var olan problemlerin anlatıldığı ve çıkış yollarının belirtildiği kitapta Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel olarak tekrardan yapılandırılacak bir sürece dikkat çekerek, gerçekçi bir yol haritası çizilmesi gerektiğini belirtiyor.

"BM Güvenlik Kurulu'nu Güçlendirmeliyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kitabında vurguladığı satırlarda şu ifadeler bulunuyor: "Daha iyi işleyen bir uluslararası düzen kurmak için gereksinimimiz olan halihazırdaki uluslararası kurumları çok taraflılık ekseninde tekrardan yapılandırmaktır. Etkin çok taraflılık fakat kapsayıcı olan çok taraflı kurumların varlığıyla mümkün olabilmektedir. Bu anlamda güvenlik konseyinin tekrardan yapılandırılmasından başlayıp kapsamlı ve anlamlı reformları hızlı bir şekilde uygulamaya koymamız gerekiyor. Güvenlik Konseyi'ni daha etkin, demokratik, şeffaf hesap verebilir bir yapıya ve işleyişe kavuşturmamız gerekiyor. Aynı şekilde uluslararası toplumun ortak vicdanını yansıtmakta olan BM Güvenlik Kurulu'nu da güçlendirmemiz gerek. Söz konusu adımlar etkinliği haiz birçok taraflılık için atılacak devrimci bir adım olabilmektedir. Karşı karşıya kaldığımız problemleri vakit kaybetmeden gündemimize daha gerçekçi ve ciddi bir şekilde almazsak yarın çok daha geç olabilir."

"Yerel Çözümler Ancak Günü Kurtarabilir"

"Bardağın dolu tarafında ise BM'nin insanlığın barış, adalet ve refah anlayışı içerisinde büyük imkanlar sunma potansiyelini sürdürmesi yer alıyor. Henüz Kovid - 19 salgınının ortaya çıkarmış oldukları krizinin üstesinden gelemediğimizi de göz önünde bulundurarak çok taraflı iş birliği için sahip olduğumuz mevcut kurumları ve mekanizmaları en etkin biçimde kullanmaya çalışmamız gerek. Sorunların küresel olduğu durumlarda yerel çözümler sadece günü kurtarabilir."

"Dünya Beş Ülkeden Büyüktür"

Daha Adil Bir Dünya Mümkün isimli kitabın arka kapağında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kaleme alınan şu ifadeler yer alıyor: "Sadece beş ülkenin bütün dünyanın kaderini etkileyecek konularda karar vermesi ne ahlaki ne adildir. Dünya beş ülkeden büyüktür. Adil ve daha sürdürülebilir bir küresel barışın temini için çok kültürlülüğü ve çok kutupluluğu yansıtan bir BM'ye ihtiyaç vardır. Dünya ne tek kutuplu ne de iki kutupludur, ne hakim bir kültürün ne de birkaç imtiyaz sahibi aktörün kültürel hegemonyası altındadır."

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03