Demir Yumruk Operasyonuyla ilgili yeni detaylar: Akli dengesi yerinde olmayan vatandaşı kullanmışlar

29 şehirde eş zamanlı gerçekleştirilen "Demir Yumruk" operasyonu kapsamında akli dengesi yerinde olmayan İbrahim D.'nin dolandırıldığı belirlendi.

Gündem 04.07.2022, 13:19 İrem Durak
Demir Yumruk Operasyonuyla ilgili yeni detaylar: Akli dengesi yerinde olmayan vatandaşı kullanmışlar

Demir Yumruk Operasyonuyla ilgili yeni detaylar: Akli dengesi yerinde olmayan vatandaşı kullanmışlar

29 şehirde eş zamanlı gerçekleştirilen "Demir Yumruk" operasyonu kapsamında akli dengesi yerinde olmayan İbrahim D.'nin dolandırıldığı belirlendi. İsmi üzerinden 4 ay içerisinde 210 milyon TL işlem yapılan şahsın kıyafetlerinin yırtık ve kirli olması dikkatten kaçmazken, üzerinden bilet parası dahi çıkmadı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 10 ay süresince teknik ve fiziki takip sonucu demir-çelik sektöründe faaliyet göstermekte olan 3 ayrı suç örgütüne yönelik 'Demir Yumruk' operasyonu gerçekleştirdi. Ankara merkezli 29 şehirde gerçekleştirilen operasyonda, aralarında İbrahim D.'nin de yer aldığı 323 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

4 AYDA 210 MİLYON TL İŞLEM YAPILDI

'Demir Yumruk' operasyonu kapsamında Adana'da gözaltına alınan ve akli dengesi yerinde olmadığı belirlenen İbrahim D.'nin üzerine açılan şirket ile ilgili inceleme yapıldı. Sokakta yaşayan ve akıl sağlığı yerinde olmayan İbrahim D.'nin üzerine açılan şirketten, 4 ayda 210 milyon TL'lik işlem yaptığı belirlendi. Şirketin, İbrahim D.'den alınan vekaletle açıldığı tespit edildi. Milyonluk şirketi olan İbrahim D., gözaltına alınıp Ankara'ya getirildiğinde üzerinde yırtık ve kirli kıyafetleri ile dikkati çekti.

NEZARETHANEDE GARİP HAREKETLER SERGİLEDİ

İbrahim D., nezarethanede çekilen görüntülerde yılan aradığını söyleyerek, sıradışı hareketlerde bulundu. İbrahim D., kendisine yöneltilen 'ne yapıyorsun' sorusuna ise 'Yılan var, onu arıyorum, pişirip yiyeceğim' diyerek tuhaf cevaplar verdiği görüldü. İbrahim D., emniyetteki işlemlerin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

OTOBÜS BİLETİ PARASI BİLE YOK

Üzerine milyonluk şirket kurulan İbrahim D.'nin serbest bırakıldıktan sonra cebinde memleketi Adana'ya dönecek parası olmadığı anlaşıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli polisler, İbrahim D. için aralarında para toplayarak otobüs bileti aldı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03