Elektronik eşya yetkili servisi dolandırıcıları yakalandı

İstanbul'da online olarak elektronik eşya yetkili servisi hizmeti verdiklerini öne sürüp vatandaşların tamir edilecek eşyalarını çalarak kayıplara karışan 1'i kadın 5 kişi tutuklandı.

Gündem 22.07.2022, 21:55 İrem Durak
Elektronik eşya yetkili servisi dolandırıcıları yakalandı

Elektronik eşya yetkili servisi dolandırıcıları yakalandı

İstanbul'da online olarak elektronik eşya yetkili servisi hizmeti verdiklerini öne sürüp vatandaşların tamir edilecek eşyalarını çalarak kayıplara karışan 1'i kadın 5 kişi tutuklandı. Şahıslar emniyetteki işlemlerinin bitirilmesi ile birlikte adliyeye gönderildi.

İnternet üzerinden yetkili servis hizmeti sağladıklarını öne sürerek vatandaşların tamir edilecek beyaz eşyalarını, televizyonlarını ve klima gibi elektronik eşyalarını çalıp kayıplara karışan 1'i kadın 5 kişi, Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin fiziki ve teknik takibi üzerine yakalandı. Şahıslar emniyetteki işlemlerinin bitirilmesinden sonra adliyeye sevk edildi.

"Aradan 4 ay geçti, televizyonum gelmedi"

Yetkili servis dolandırıcılarının mağdur ettikleri vatandaşlardan olan Erdal Tavşan, "Televizyonum bozuldu ve internet üzerinden bir yetkili servis bularak irtibat kurdum. Adresimi verdim ve bir gün sonra gelerek tamir için televizyonumu götürdüler. 5 bin TL para istediler. Hesaplarına yatırdım. Ondan sonra bir süre ulaşmadık onlara. Daha sonra ulaştığımızda malzeme gelmedi gibi bahaneler söylediler. Aradan 4 ay geçti. Ben de şikayette bulundum ve dolandırıcı oldukları ortaya çıktı" dedi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14