Hastane girişlerine güvenlik açısında önlem geliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanları için şiddet olaylarının yükselmesinin ardından açıklamalar gerçekleştirdi.

Gündem 15.07.2022, 23:15 15.07.2022, 19:38 İrem Durak
Hastane girişlerine güvenlik açısında önlem geliyor

Hastane girişlerine güvenlik açısında önlem geliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanları için şiddet olaylarının yükselmesinin ardından açıklamalar gerçekleştirdi. Koca, son zamanlarda yükselen ve büyük tepki toplayan bu olaylara karşı hastane girişlerine güvenlik sistemi kurulacağını belirtti.

Türkiye’deki sağlık çalışanları, son zamanlarda şiddet başta olmak üzere çeşitli konular nedeniyle grev yapma kararına başvuruyordu. Geçtiğimiz hafta da Konya’da görevde olan bir doktorun öldürülmesinden sonra 2 günlük iş bırakma kararı alınmıştı. Türkiye’nin gündeminde olan olay, bizim de sizlerle paylaştığımız üzere sosyal medyada da büyük tepki çekmişti.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet sürerken yetkililerin ne gibi yeni tedbirler alacağı merak ediliyordu. Şimdi ise Sağlık Bakanlığından konu ile ilgili açıklama geldi. Bakan Fahrettin Koca, şiddet olaylarını önlemek adına geçecekleri uygulamayı duyurdu.

Hastane girişlerine güvenlik sistemi kurulacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamayla doktor ve sağlık personellerine yönelik şiddet olaylarına karşı nasıl bir hamle yapacaklarını duyurdu. Bakan Koca, hastane girişlerine güvenlik sistemi kurulacağını, sistemin hızla ülke geneline yayılacağını aktardı.

Koca’nın tam açıklamaları ise şu şekildeydi: “Sağlık kurumlarımızın güvenliği için, giriş kapılarından başlayarak ivedilikle yapılacak işlerimiz var. Kapı Güvenlik Sistemleri kurularak, 24 hastanemize daha, yeni güvenlik uygulamasına geçildi. Sistem, hızla ülke geneline yayılacak.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:38
Öğle 12:50
İkindi 16:41
Akşam 19:53
Yatsı 21:24