İnternet üzerinden tanıştılar, 177 bin lira dolandırıldılar

Hatay'da online platformlardan tanıştığı kadın tarafından dolandırıldığını öne süren bir kişi avukatı aracılığı ile savcılığa suç duyurusu gerçekleştirdi.

Gündem 27.06.2022, 19:55 İrem Durak
İnternet üzerinden tanıştılar, 177 bin lira dolandırıldılar

İnternet üzerinden tanıştılar, 177 bin lira dolandırıldılar

Hatay'da online platformlardan tanıştığı kadın tarafından dolandırıldığını öne süren bir kişi avukatı aracılığı ile savcılığa suç duyurusu gerçekleştirdi. Şikayetçinin, kendisine verilen hesap numarasına toplam 177 bin lira yatırdığı belirlendi.

Hatay'da bir kişi internet üzerinden tanıştığı kadın tarafından dolandırıldığı iddiası ile suç duyurusu gerçekleştirdi.

İddialara göre, Antakya ilçesinde ikamet eden İ.M, Almanya'da yaşayan ve adının A.Z. olduğunu bildiği kadınla internet üzerinden tanıştı.

A.Z. yakınları tarafından şiddet görmüş olduğunu, Türkiye'ye gelmek istediğini ve kendisine ait 250 bin euroyu İ.M'nin banka hesabına göndermek istediğini belirtti.

Bir sürenin ardından İ.M'yi bankadan aradıklarını belirten bir kişi, hesabına yurt dışından para aktarıldığını fakat hesabında bloke bulunduğu için vereceği hesap numarasına para yatırması gerektiğini belirtti.

Bunun üzerine İ.M. verilen hesap numarasına farklı zamanlarda 177 bin lira yatırdı.

Parayı söylenen hesaba aktarmasının ardından A.Z. ile bağlantısı kesilen İ.M. dolandırıldığını iddia ederek, avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

İ.M'nin avukatı İlhan Karaköse, AA muhabirine, müvekkilinin internetten tanıştığı A.Z. tarafından dolandırıldığı gerekçesiyle Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesi sunduklarını söyledi.

Müvekkilinin elinde farklı zamanla bir hesaba para aktarıldığına dair dekontlarının bulunduğunu ifade eden Karaköse, "Müvekkilimin anlattıkları ve elindeki dekontlara baktığımızda dolandırıcılık olayı ile karşı karşıya olduğunu anladık. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Soruşturma aşamasında dolandırıcıların yakalanmalarını bekliyoruz." diye konuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01