İş insanları dolandırıldı

Telefonla aramış oldukları işadamlarını kendilerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişi olarak tanıtıp sözde gerçekleştirecekleri seminerde plaket vereceklerini söyleyerek para toplayan biri kadın 5 şüpheli tutuklandı.

Gündem 02.06.2022, 22:16 İrem Durak
İş insanları dolandırıldı

İş insanları dolandırıldı

Telefonla aramış oldukları işadamlarını kendilerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişi olarak tanıtıp sözde gerçekleştirecekleri seminerde plaket vereceklerini söyleyerek para toplayan biri kadın 5 şüpheli tutuklandı.

Şüphelilerin 93 işadamını arayarak aynı yöntemi kullanıp 2 bin ila 7 bin lira arasında para aldıkları bulundu. Plaket bekleyen işadamlarının çoğunun dolandırıldıklarını polisten öğrendikleri belirlendi. Polis şüphelilerin kendi oluşturmuş oldukları sözde bakanlık çağrı hattının da kayıtlarını buldu.

İstanbul'da polise başvuruda bulunan bir işadamı kendisini telefonla arayan kişiler tarafından dolandırıldığını belirterek şikayetçi oldu. İşadamı polise vermiş olduğu ifadesinde "Beni telefonla arayarak Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişi olduklarını ifade ettiler. Çok düzgün çalıştığımı söyleyerek, düzenleyecekleri seminerde bana plaket vereceklerini söylediler. Yalnız zor durumda bulunan işadamları için de para topladıklarını bu sebeple bir miktar para göndermemi istediler. Onlara inanıp 5 bin lira gönderdim." Şeklinde konuştu.

SÖZDE BAKANLIK SANTRAL ÇAĞRI MERKEZİ OLUŞTURMUŞLAR

Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Polis yaptığı incelemede şüphelilerin internet üzerinden Ankara'nın alan kodu olan 312 ile başlayan numaralar satın aldıkları, ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının baş harflerini taşıyan bir şirket kurarak banka hesap numaraları oluşturdukları tespit edildi. Şüphelilerin daha sonra telefonla arayarak kandırdıkları işadamlarının 2 bin lira ila 7 bin lira arasında değişen miktarda paraları bu hesap numarasına göndermelerini sağladıkları belirlendi. Şüphelilerin geri dönüş yapan işadamlarını ikna etmek için Bakanlık santral hattı izlenimi veren çağrı kaydı oluştukları ortaya çıktı.

İKİ İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON YAPILDIPolis şüphelilerin izini sürdüğünde dolandırıcılık çetesinin İzmir ve Manisa'da ikamet ettiğini öğrendi. Bu gelişme üzerine İzmir ve Manisa'ya giden özel bir ekip biri kadın 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada banka dekontları, suçta kullanılan telefonlar ve bilgisayarlar ele geçirildi. İstanbul'a getirilen şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğünde sorguya alındı.

DOLANDIRILAN İŞADAMLARI HALEN PLAKET BEKLİYORMUŞ

Şüphelilerin telefon kayıtlarından dolandırıcılık çetesinin İstanbul'da 15, Türkiye genelinde toplam 93 işadamını dolandırdıkları öğrenildi. Polis şikayetçi olmaları için işadamlarını aradığında ise ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Dolandırılan işadamlarının bir çoğunun dolandırıldıklarını bilmedikleri ve halen plaket bekledikleri belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12