Kaçak ürünler jandarma kontrolüne takıldı

Kargo ile gönderilen kaçak ürünler alıcılarına ulaşamadan jandarma kontrolüne takıldı.

Gündem 06.07.2022, 22:58 İrem Durak
Kaçak ürünler jandarma kontrolüne takıldı

Kaçak ürünler jandarma kontrolüne takıldı

Kargo ile gönderilen kaçak ürünler alıcılarına ulaşamadan jandarma kontrolüne takıldı.

Kargo aracı ile Ankara'dan gelen çok sayıda kaçak ürün bulundu. Adlarına kargo ile kaçak tütün gönderildiği belirlenen 16 şahıs ile ilgili adli işlem başladı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde jandarma ekipleri, kargo kamyonu ile Ankara'dan gelen kaçak ürünleri, alıcılarına ulaşmadan ele geçirdi. 16 şahıs ile ilgili işlem başlamış oldu.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Aksu ilçe Jandarma Komutanlığı, kaçak tütün ve mamulleri ticaretine yönelik hep beraber çalışma gerçekleştirdi. Yürütülen çalışmalar kapsamında M.K. adındaki şahsın bir kargo şirketine ait olan plakalı kamyonet ile Ankara'dan Antalya'ya kaçak tütün getirilerek pazarlayacağı bilgisi alındı. Edinilen bilgi üzerine Manavgat ilçesi Hacıobası yol kontrol noktasında İstihbarat Şube Müdürlüğü, Manavgat İstihbarat Kısım ve Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri ile beraber, söz konusu kamyon durduruldu. Kamyonda gerçekleştirilen aramada; 440 bin adet makaron, 2 kilo 860 gram kaçak tütün, 6 adet gümrük kaçağı dinamo, 2 adet kaçak cep telefonu, 600 adet kaçak led ampul, 225 adet kaçak otomobil hava filtresi, 60 paket kaçak sigara, bin paket sigara sarım kağıdı ele geçirildi.

Adlarına kargo ile kaçak tütün gelen 16 şahıs hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan şüpheli olarak adli işlem başlatıldı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03