Levent Gök Bakan Özer’e Meslek Liseleri için seslendi

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in meslek liselerinde ekmek üretimi yapılacağına başlanacağı yönündeki açıklamasını TBMM gündemine getirdi.

Gündem 01.07.2022, 17:45 İrem Durak
Levent Gök Bakan Özer’e Meslek Liseleri için seslendi

Levent Gök Bakan Özer’e Meslek Liseleri için seslendi

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in meslek liselerinde ekmek üretimi yapılacağına başlanacağı yönündeki açıklamasını TBMM gündemine getirdi. Gök, Bakan Özer’e, “Salgın süresi boyunca meslek liselerinde maske ve dezenfektan üretimi için çalışan öğrencilerimize bu ürünlerin satışlarından elde edilen gelirlerden herhangi bir ödeme yapılmamasının nedenleri nelerdir? Meslek liselerinde eğitim görmekte olan öğrencilerimizin ucuz iş gücü olarak sömürülmesine son verilmesi düşünülmekte midir” sorusunu yöneltti.

Levent Gök, 81 şehirdeki meslek liselerinde ekmek fabrikası kurulmasıyla düşük fiyatlı ekmek üretileceğini duyuran Mahmut Özer'in cevaplaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi sundu.

Gök, vermiş olduğu önergesinde, "Covid-19 salgın süresi boyunca maske ve dezenfektan üretiminde aynı yöntem kullanılmış, denetimsiz ve güvencesiz bir biçimde çalıştırılan öğrencilere emeklerinin karşılığı verilmemiştir. Öğrencilerimiz, zorunlu staj ücreti olarak asgari ücretin üçte bir oranında ödeme almaktadırlar. Üretimin karşılığının ödenmemesi sonucu, geçtiğimiz yıla göre meslek liselerinin karı yüzde 231 oranında artmış, çocuklarımız ucuz iş gücü olarak sömürülmüştür. İktidarın yanlış politikaları sonucunda artan enflasyonun bedeli yine enflasyonun altında ezilen halk kitlelerine ödetilmekte, devlet eliyle yürütülen emek sömürüsünün sona erdirilmesi beklenmektedir" dedi.

Levent Gök, Bakan Özer'e şu soruları sordu:

"Bünyesinde ekmek üretimine başlanmış ve başlanacak meslek liselerini, üretimde çalışan öğrenci sayıları ile birlikte açıklar mısınız?

Meslek liselerinde üretilen ekmeğin satışından elde edilecek kardan emekçi öğrencilerimize aktarılacak ücret miktarını açıklar mısınız?

Salgın süresince meslek liselerinde üretilen maske ve dezenfektan miktarını ve bu ürünlerin satışlarından elde edilen gelirleri karlılık oranları ile birlikte açıklar mısınız?

Salgın süresince meslek liselerinde maske ve dezenfektan üretiminde çalışan öğrencilerimize bu ürünlerin satışından elde edilen gelirlerden herhangi bir ödeme yapılmamasının sebepleri nelerdir?

Meslek liselerinde eğitim gören öğrencilerimizin ucuz iş gücü olarak sömürülmesine son verilmesi düşünülmekte midir?"

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Mayıs 2024
İmsak 03:39
Güneş 05:24
Öğle 12:50
İkindi 16:44
Akşam 20:06
Yatsı 21:44