Melih Gökçek, ‘jelibon rezervi’ paylaşımını gerçek sandı

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Melih Gökçek 'Adıyaman’da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık Jelibon rezervlerine rastlandı' paylaşımını gerçek sandı.

Gündem 29.06.2022, 15:45 İrem Durak
Melih Gökçek, ‘jelibon rezervi’ paylaşımını gerçek sandı

Melih Gökçek, ‘jelibon rezervi’ paylaşımını gerçek sandı

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Melih Gökçek, "Adana’da bulunan petrolden sonra, Adıyaman’da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık Jelibon rezervlerine rastlandı…” biçimindeki paylaşımı gerçek sanıp canlı yayında; "Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş. Fake değil. Resmî şey. Arka arkaya bulunuyor.” İfadelerine yer verdi.

Sözcü Gazetesi Yazarı Murat Muratoğlu 28 Haziran 2022 günü yeni petrol rezervi keşfi açıklamalarına gönderme yaparak Twitter'da “Adana’da bulunan petroldün ardından Adıyaman’da arama çalışması gerçekleştirilen iki kuyuda 6 milyar dolarlık Jelibon rezervlerine rastlandı…” biçiminde paylaşımda bulunmuştu.

Ankara Masası TV’de Fatih Atik’in konuğu olarak programa katılan Melih Gökçek, petrol rezervi keşiflerine dair yorum yaparken 6 milyar dolarlık jelibon rezervinin keşfedildiğini açıkladı:

“Araştırmış bulmuş ve kapatmışlar. Buralarda petrol olduğu ortaya çıkıyor. Bugüne kadar bunları araştırtmamışlar bile. Şimdi hepsini teker teker buluyor. Sadece Adana’da bulduğu 1 milyar. Adana’da yeni bir şey daha bulmuşlar. Bugün gazetede okudum. Ne anlama geldiğini de bilmiyorum. İtiraf edeyim. Araştıracağım ki bileyim. Onun adı var. Çocuklar yer ya. Jelibon. Jelibon bulunmuş. Ne demek jelibon bilmiyorum. Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş. Bu ne anlama gelmiyor bilmiyorum. Bugünkü medyaya baktım. [Fake falan olmasın başkanım?] Hayır fake değil. Resmî şey. Arka arkaya bulunuyor.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:45
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:47
Yatsı 21:15