Merkez Bankası Görevinden Kimler Alındı?

Merkez Bankası görevden kimler alındı? Sorusu cevap aranan konular arasında bulunuyor.

Gündem 14.10.2021, 13:55 İrem Durak
Merkez Bankası Görevinden Kimler Alındı?

Merkez Bankası Görevinden Kimler Alındı?

Merkez Bankası görevden kimler alındı? Sorusu cevap aranan konular arasında bulunuyor. Merkez Bankası Başkan yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu üyesi Prof Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı. Son dakika haberinden sonra görevden alınan isimler merak edilmeye başlandı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Merkez Bankası görevden kimler alındı, Merkez Bankası görevden alınanların adları neler? Soruları için cevapları araştırılmaya çoktan başladı. Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Semih Tümen ve Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu (PPK) Üyesi Abdullah Yavaş görevinden alındı. Görevden alınan isimler merak konusu oldu.

Merkez Bankası Görevden Alınan İsimler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkan yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevlerinden alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, TCMB başkan yardımcıları Tümen ve Küçük ile Para Politikası Kurulu Üyesi Yavaş, 1211 sayılı Kanunun 22/A ve 29'uncu maddeleri, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri kapsamında görevden alındı.

TCMB Başkan Yardımcılığı görevlerine ise Taha Çakmak’ın, Para Politikası Kurulu Üyeliğine ise Prof. Dr. Yusuf Tuna’nın ataması yapıldı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03