Musluklarda biriken kireçleri yok etmek için ne yapmalıyız?

Muslukta ve musluk bataryalarının üzerinde biriken kireç ile su lekelerini temizlemek büyük bir zorluk olmaktadır.

Gündem 27.06.2022, 22:14 İrem Durak
Musluklarda biriken kireçleri yok etmek için ne yapmalıyız?

Musluklarda biriken kireçleri yok etmek için ne yapmalıyız?

Muslukta ve musluk bataryalarının üzerinde biriken kireç ile su lekelerini temizlemek büyük bir zorluk olmaktadır. Ne kadar ovalanırsa ovalansın kuruduğu zaman eski haline döndüğünü görülür. İnatçı kireç lekelerini temizlemek aslında düşünüldüğü kadar zor olmuyor. Evde limon bulunuyorsa, işte size muslukta biriken inatçı kirleri temizlemenin en kolay ve pratik yolu...

Birçok evde muslukların üzerinde kireç birikimi oluşuyor. Bir kısmı su borularına takılan aparatla evde kullanılan su kirecini yumuşatmaya çalışmaktadır. Fakat yapılan her şeye rağmen su damlacıklarında yer alan kireç bir süre sonra birikecektir, musluğu tıkayarak leke oluşumuna neden olacaktır.

Kireç, esas olarak kalsiyum ile magnezyumdan oluşan, sert su buharlaştığı zaman da geride kalan ve ne kadar uzun süre temizlenmezse de çıkarılması o kadar zor olan bir malzemedir.

MUSLUKTAKİ KİREÇ NASIL TEMİZLENİR?

Kireç birikmesi sadece kötü görünmekle kalmaz, aynı zamanda sertleşmek için çok uzun süre bırakıldığında hasara da neden olabilir. Su akışını kısıtlayabilir, musluk ve duşlarınızın verimliliğini azaltabilir. Bunu önlemenin en kolay yolu ise limon!

Musluktaki kireç ve su lekelerinden kurtulmak için yapmanız gereken çok basit. Limonu ortadan ikiye bölmek. Limonun içiyle musluğu ve bataryayı ovalamak. İşte bu kadar basit.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:09
Güneş 05:44
Öğle 12:51
İkindi 16:40
Akşam 19:48
Yatsı 21:17