Nar Çekirdeği Yağının Saça Faydaları

Nar çekirdeği yağı saç bakımı ile ilgili çok araştırılıyor. Saçların daha sağlıklı ve parlak olması için nar çekirdeğinin saça etkileri neler? Detaylar haberimizde.

Gündem 05.12.2020, 23:14 İrem Durak
Nar Çekirdeği Yağının Saça Faydaları

Nar Çekirdeği Yağının Saça Faydaları

Nar çekirdeği yağı saç bakımı ile ilgili çok araştırılıyor. Saçların daha sağlıklı ve parlak olması için nar çekirdeğinin saça etkileri neler? Detaylar haberimizde.

Doğanın insanlara sunmuş olduğu harika bitkiler var. Bitkilerin kendilerine ait özellikleri ile insan vücutlarına katmış oldukları değerler bulunur. Bazı bitkiler hakkında yapılan araştırmalar da devam ederken faydaları da sürekli kendini göstermeye devam etmektedir. Asya ile Ortadoğu’ya özgü olan meyve nar; faydaları sayılmayacak kadar da çok olan meyvedir. Kalp sağlığının korunmasından kansere, diyabet hastalıklarından kalp damar tıkanıklığına iyi gelmesine kadar da insan sağlığı üstünde son derece önemli etkisi olacaktır. Bir de sağlıkları açısından çok faydalı olan nar çekirdeği düzenli ve doğru kullanılması durumunda saçlardaki birçok problemin giderilmesine yardımcı olmaktadır.

Nar Çekirdeğinin Saça Faydaları

Kışa aylarının et çok sevilen meyvelerinden olan nar hem lezzeti hem de faydalarıyla kendinden çok söz ettirmektedir. Bazen meyve olarak bazen de sofraların vazgeçilmesi haline gelmektedir. Saçlara sunmuş olduğu faydalarla da ön plana çıkmaktadır. Bu yazıda da nar çekirdeğinin saça olan faydaları hakkında bilgi vererek nasıl kullanılması gerektiğini açıklayacağız.

Saç Dökülmesini Yavaşlatmakta

Saç dökülmesinin en çok görülen problem olması dünya genelinde yaşanması etkin yolların araştırılmasına sebep olmaktadır. Erken dönemlerde önlemlerin alınması ise saç sorunlarının en aza indirmeye çalışmaktadır. Anti-bakteriyel özelliği olan nar çekirdeği bu özelliği sayesinde saç derisi ile saç kıllarını koruyarak dökülmelerini sağlar.

Kepek Oluşumlarını Engeller

En çok görülen saç problemleri arasında kepeklenme görülmektedir. Aslında bu hastalık eğil ve saç derisinin dökülmesi sonucunda ortaya çıkmaktadır. Ancak bazen çok fazla olur ve can sıkıntısı yaratır. Nar çekirdeğinin saça faydaları arasında kepek oluşumunu engellemek de yer alıyor.

Saç Derisinde Egzamayı Önler

Saç derisinde sık sık görülen egzamadan dolayı insanlar sık sık nar çekirdeği yağını düzenli olarak kullanır. Bu yağ kısa bir sürede etkisini gösterir ve saçların sağlığı daha da yerine gelir.

Saçların Sağlıklı Şekilde Uzamasını Sağlar

Her insan saçlarının uzamasını ve bu uzama sırasında da sağlıklı şekilde gelişmesini iter. Saç bakımı yapmak ve en doğru bitkisel saç bakım ürünlerini kullanmak önemlidir. Peki nar çekirdeği nasıl kullanılır?

Nar çekirdeği yağı saç derisine hafif şekilde masaj hareketleri ile uygulanırsa kan dolaşımının hızlanmasını sağlar. Nar çekirdeğinin içinde bolca bulunan E vitamini ile punicic yağ asidi sayesinde saç ile saç derisi korunur. İnce telli olan saçların gürlenmesine yardımcı olur. Nar çekirdeğinde bulunan punisik asit sayesinde kolajen üretimi artar ve kırışıklıklar azalır.

Kullanımı

Bu yağı banyodan önce saçlara masaj yaparak kullanmak en doğrusudur. İsteyenler de saç bakımı uzmanında fikir edinerek öteki bitkisel saç bakım yağları ile karıştırıp maske şeklinde de kullanabilit.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01