Otobüs biletleri için günlük fiyat!

Otobüs sektöründe, şehirlerarası otobüs ücretlerinin artık bazı firmalar içinde günlük olarak belirlendiğini açıkladı.

Gündem 15.06.2022, 20:15 İrem Durak
Otobüs biletleri için günlük fiyat!

Otobüs biletleri için günlük fiyat!

Otobüs sektöründe, şehirlerarası otobüs ücretlerinin artık bazı firmalar içinde günlük olarak belirlendiğini açıkladı. Bu durumun sebebini sürekli olarak artan mazot fiyatları olarak duyuran yetkililer, otobüs sektörünü kurtarmak için tedbir talebinde bulundular.

Şehirlerarası otobüs bilet ücretlerinde bir süreden bu yana devasa bir zam beklentisi bulunuyorken bugün, konuyla alakalı olarak bambaşka bir alandan açıklamalar yapıldı. Motorin fiyatının 30 TL’ye dayanması ile beraber otobüs bileti fiyatları uçak biletlerini bile aşarken, bazı otobüs firmalarının tedbir olarak mevcut rezervasyon uygulamasını kullanmaktan vazgeçtiği belirtildi.

Konuşma yapan sektör temsilcileri, otobüs fiyatlarının artık uzun süreçli olarak belirlenemediğini, bunun yerine akaryakıtın güncel fiyatlarına göre günlük değişebildiğini belirtti. Sektör kaynaklarından yapılan açıklamalar ve talepler şu şekildeydi:

"Fiyat belirlemede sıkıntı yaşıyoruz"

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, “Yolcunun seyahat edeceği gün rakamların ne olacağını hiç kimse bilemiyor. Fiyat belirlemede sıkıntı yaşıyoruz. Uzun vadeli rezervasyon yapılmıyor. O gün ne olacağını bilmedikleri için firmalar rezervasyon yapmıyorlar.” açıklamasında bulundu. Benzer şekilde sektörün içindeki diğer isimlerden de şu açıklamalar geldi:

“Rezervasyon yapamıyoruz. Fiyatlar anlık değiştiği için bazen bizi kurtarmıyor.”

 “Yola çıkarsak çok büyük zararlar edebileceğimizi düşündüğümüz için günlük bilet satışına geçmemiz gerekiyor.”

 “Mazot fiyatları yerinde durmadığı için biz günübirlik bilet satmak mecburiyetindeyiz. Rezervasyon yapma şansınız yok zaten.”

Yolcu sayısı da azaldı:

Yıldırım: “Bugün çıkması gereken hareketli araç katsayısı 2.500 civarında. Bugün 1.200 otobüs çıkıyor.”

“Toplu taşımada vergi alınmamalı”

Yıldırım, “Otoyol, köprü ücretleri düne kadar %50 indirimli olsun diyorum. Toplu taşımada otobüsten ücret almasınlar. Akaryakıtta vergi iadesi yapsınlar. Yoksa sürdürülemez. Karayolunda sübvansiyon yapın, vergileri kaldırın, otoyol, köprü ücretlerini kaldırın, rahatlatın bu sektörü.” diyerek vergi konusunda da taleplerini paylaştı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 04:02
Güneş 05:39
Öğle 12:50
İkindi 16:41
Akşam 19:52
Yatsı 21:22