Otoyollarda hız sınırı ile ilgili yeni uygulama yarın başlayacak

İçişleri Bakanlığı, yarından itibaren başlayacak olan yeni uygulama ile birlikte hız sınırları açıklandı.

Gündem 30.06.2022, 15:48 İrem Durak
Otoyollarda hız sınırı ile ilgili yeni uygulama yarın başlayacak

Otoyollarda hız sınırı ile ilgili yeni uygulama yarın başlayacak

İçişleri Bakanlığı, yarından itibaren başlayacak olan yeni uygulama ile birlikte hız sınırının Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar uzanacak otoyolda (Ankara-Niğde arası hariç) 130 kilometre/saate, Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında ise 140 kilometre/saate çıkarılacağını duyurdu.

Bakanlıktan gerçekleştirilen yazılı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzası ile 81 il valiliğine, otoyollardaki otomobil hız sınırları ile ilgili yazı gönderildiği hatırlatıldı.

Duyurulan yazıda Karayolları Trafik Kanunu'nun "Hız Sınırları" başlıklı 50. maddesinde, motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürüş yapılabileceği en çok ve en az hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında 90 kilometre/saat, bölünmüş yollarda 110 kilometre/saat, otoyollarda 120 kilometre/saat hızı geçmemek kaydıyla yönetmelikte belirlendiği hatırlatıldı.

Bu bağlamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının da uygun görüşü alınarak, otomobiller için otoyollarda yeni hız sınırları belirlenmiş oldu.

Buna göre, 1 Temmuz tarihinde başlayacak uygulama ile Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde- Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) ile Çeşme-İzmir- Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarının mevcuttaki 120 kilometre/saat olan hız sınırı 10 kilometre/saat daha yükseltilerek 130 kilometre/saate çıkarılacak.

Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri- Kınalı bölümü, Malkara- Çanakkale, Gebze-İzmir/Menemen- Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120 kilometre/saat olan hız sınırı 20 kilometre/saat artırılarak 140 kilometre/saate çıkarıldı.

Ayrıca yapımı devam eden ve yeni projelendirilecek otoyollar hizmete açıldıklarında, 120 kilometre/saat olan hız sınırı 20 kilometre/saat artırılarak 140 kilometre/saate yükseltilecek.

Hız sınırlarının yeniden belirlendiği uygulama kapsamında, otoyolların yol standartlarının dikkate alındığı, otoyollarda trafik işaretlemelerine yönelik çalışmaların da tamamlandığı aktarıldı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Mayıs 2024
İmsak 03:39
Güneş 05:24
Öğle 12:50
İkindi 16:44
Akşam 20:06
Yatsı 21:44