Pegasus'tan tepki çeken paylaşımla ilgili açıklama

Pegasus Hava Yolları, çalışanlarına ait olduğu ifade edilen ve sosyal medyada gündem olan paylaşımla alakalı olarak açıklama yaptı.

Gündem 29.04.2022, 21:24 İrem Durak
Pegasus'tan tepki çeken paylaşımla ilgili açıklama

Pegasus'tan tepki çeken paylaşımla ilgili açıklama

Pegasus Hava Yolları, çalışanlarına ait olduğu ifade edilen ve sosyal medyada gündem olan paylaşımla alakalı olarak açıklama yaptı. Açıklamada, "İlgili paylaşımda yer alan dini inanç, toplumsal düşünce ve fikirlere atfen rencide edici ifadeleri kesinlikle kabul edilemez buluyoruz" dendi. Hava yolu şirketi yetkilileri ise paylaşımı yapan kişinin görevden alındığı ile ilgili iddiaların "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" gereğince cevaplanamayacağını ifade etti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da Kadir Gecesi'nde sosyal medya hesaplarından içkili paylaşım gerçekleştiren havayolu şirketi çalışanları ile ilgili 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan soruşturma başladı.

'ŞİRKETİMİZİN ETİK AHLAK KURULU'NA AKTARILDI'

"27 Nisan akşamı kişisel bir sosyal medya hesabı kullanılarak kişiye özel bir ortamda gelen bir paylaşımın, çeşitli mecralarda şirketimiz ile ilişkilendirilmesi sebebiyle açıklama yapmak isteriz" ifadeleriyle başlayan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu görüş ve ifadeler kişisel olup şirketimizin duruşu ile bir bağı yoktur. Pegasus Hava Yolları olarak; ilgili paylaşımda yer alan dini inanç, toplumsal düşünce ve fikirlere atfen rencide edici ifadeleri kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Bu çerçevede, konunun acilen şirketimizin etik-ahlak kuruluna aktarıldığını, gerekli aksiyonların ivedilikle alınacağını bildirmek isteriz. Kurallarımız, tüm çalışanlarımız için istisnasız uygulanmaktadır."

GÖREVDEN ALINDI İDDİASI

Öte yandan paylaşımı yapan kişinin görevine son verildiği iddia edildi. Habertürk'e konuşan hava yolu şirketi yetkilileri ise Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince bu iddiayla ilgili açıklama yapılmayacağını kaydetti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

DHA'nın haberine göre de Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 28 Nisan 2022 tarihinde sosyal medya hesaplarından alkollü paylaşım yaparak Kadir Gecesi´ni aşağılayıcı ifadeler kullandığı öne sürülen havayolu çalışanları hakkında soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü´nce inceleme yürütüldüğü öğrenildi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14