Restoran zincirine siber saldırı!

İzmir merkezli restoran zinciri olan Baydöner'e siber saldırı düzenlendiği belirtildi.

Gündem 27.05.2022, 16:31 İrem Durak
Restoran zincirine siber saldırı!

Restoran zincirine siber saldırı!

İzmir merkezli restoran zinciri olan Baydöner'e siber saldırı düzenlendiği belirtildi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 505 binden fazla kişiye ait isim, cep telefonu, e-posta, cinsiyet, yaşamış olduğu şehir gibi kişisel bilgiler çalındı.

Türkiye genelinde 110’u aşkın şubesi bulunan Baydöner Restoranları’na siber saldırı gerçekleştiği açıklandı. Merkezi İzmir’de yer alan Baydöner’in bilgi işlem yöneticisinin bilgisayarına zararlı bir yazılım ile yapılan saldırıda, şirketin web servis şifreleri çalındı.

Web sitesinin yanında iOS ve Android platformları için geliştirilen mobil uygulamalarını kullanarak sipariş alan Baydöner'deki veri ihlali ile ilgili incelemeler devam ederken, ilk belirlemelere göre 505 binden fazla kişiye ait isim, cep telefonu, e-posta, cinsiyet, yaşadığı şehir gibi kişisel bilgileri ele geçirildi.

2006 yılında kurulan Baydöner'in internet sitesinde yer alan bilgiye göre Türkiye ve Irak’ta toplam 110’un üzerinde şubesi bulunuyor.

ŞİRKET YÖNETİCİSİNE ZARARLI YAZILIM TUZAĞI

Kişisel Verileri Koruma Kurumu’ndan (KVKK) konuyla ilgili olarak yapılan kamuoyu açıklamasında, Baydöner Restoranları A.Ş.’de yaşanan sözkonusu veri ihlali ile ilgili olarak özetle şu bilgiler verildi:

- İhlal, veri sorumlusunun Bilgi İşlem Yöneticisinin bilgisayarının zararlı bir yazılım ile saldırıya uğraması ve web servis şifrelerinin ele geçirilmesi sonucu gerçekleşti.

- İhlal, 21.05.2022 tarihinde gerçekleşti ve 22.05.2022 tarihinde tespit edildi.

- İhlalden etkilenen kişi grupları çalışanlar, kullanıcılar ve aboneler/üyelerden oluştu.

- İhlalden etkilenen kişisel veriler şunlar: Müşterilerin isim, e-posta, cep telefonu, cinsiyet, yaşadığı şehir bilgileri.

- İhlalden 505 bin 337 kişi etkilendi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35