Seyahat Sağlık Sigortasını E-Sigortam Garantisi ile Yapın

Seyahat sigortası, isminden de anlaşılacağı üzere seyahat sürecini güvence altına alan bir sigorta çeşididir.

Gündem 28.04.2022, 23:15 İrem Durak
Seyahat Sağlık Sigortasını E-Sigortam Garantisi ile Yapın

Seyahat Sağlık Sigortasını E-Sigortam Garantisi ile Yapın

Seyahat sigortası, isminden de anlaşılacağı üzere seyahat sürecini güvence altına alan bir sigorta çeşididir. Seyahat süresince olası, kaza, hastalık, eşya kaybı vb. birçok durumun karşılanması için seyahat sağlık sigortası devreye girmektedir. Hem yurt içi hem de yurt dışı seyahatlerinde geçerliliği olan bu sigorta işlemi; uçak, tren, otobüs vb. taşımacılıklarda da geçerlidir.

Seyahat etmek, keyifle yapılan bir eylem olsa da bu seyahat süresince olası bazı olumsuz durumlarında göz ardı edilmemesi gerekmektedir. Bu olumsuz durumlardan bazıları; seyahat esnasında hastalanmak, yaralanmak, kaza geçirmek şeklinde görülebilmektedir. Bunların yanında; bagaj, valiz veya eşya kaybının yaşanması durumu da ortaya çıkabilir olumsuz sonuçlardandır. Bu bağlamda hem maddi hem de manevi olarak görülebilen zararın karşılanabilmesi adına seyahat sağlık sigortası önem kazanmaktadır.

Yurt İçi ve Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortaları Neleri Kapsamaktadır?

Gerek yurt içi gerekse yurt dışına bir dizi seyahat düzenlenebilmektedir. Bu bağlamda seyahat sağlık sigortası yapmanın önemi bulunur. Seyahat sigortasının yapılması ise yurt içi ve yurt dışı kapsamaları açısından farklılıklar gösterebilmektedir. Ancak bu sigortanın temelinde kişinin sağlığının ve seyahat kapsamında haklarının korunması şeklindedir. Yurt dışı ve yurt içi seyahatlerde kişinin olası karşılaşabileceği tüm olumsuzluklar güvence altına alınmaktadır. Bu sebeple yurt dışı uçuşlarda vize işlemlerine sağlık sigortası da dahil edilmektedir. Yurt içi uçuşlarda ise, bu kapsam tüm taşımacılık alanlarında geçerlidir.

Seyahat esnasında olası bazı hastalık, kaza vb. durumlara ek olarak; bagaj ya da eşya kaybının yaşanması sigorta tarafından karşılanır. Bu bağlamda yurt dışı seyahatlerinde 30 bin Euro’ya kadar masraf güvencesi seyahat eden kişiye sağlanmaktadır. Bu güvenceye, tedavi, ameliyat, ilaç masrafları vb. ihtiyaçlar dahildir. Bu kapsamlara ek olarak seyahat sigortasının sağladığı önemli ek kapsamlarda mevcuttur. Bunlardan bir tanesi de olası uçak vb. taşımacılık aracını kaçırmaktır. Uçağın kaçırılması halinde veya aktarma yapılması gibi durumlarda; seyahat sağlık sigortası devreye girerek burada ortaya çıkan mağduriyetin giderilmesi sağlanır.

Seyahat Sağlık Sigortasını Kimler Yaptırabilir?

Seyahat sigortası yaptırmak için bir dizi gereklilikler istenmektedir. Bu gerekliliklerden en önemlisi ise yaş aralığıdır. Bu bağlamda belirlenen yaş aralıkları 18 ila 80 yaş arasıdır. 18 yaşının altındaki bir birey kendisi için seyahat sağlık sigortası başlatamamaktadır. 18 yaş altı bireyler, 18 yaş üstü en az bir birey ile birlikte bu sigorta kapsamına dahil edilebilmektedir. Öte yandan bu sigortanın maksimum yaş sınırlaması ise 80’dir. 80 yaş üstü kişilere dönük bu sigorta poliçesi düzenlenememektedir.

Seyahat Sigortası Yaptırmak Zorunlu Mudur?

Seyahat sigortası yurt içi ve yurt dışı olmak üzere iki temel başlık altında değerlendirilmektedir. Yurt dışı seyahatler bu bağlamda biraz farklı işlemlere tabidir. Bu farklılığın sebebi ise, gidilecek olan ülkenin istediği şartlardır. Seyahat edilmesi planlanan ülkeye gidişlerde vize işlemi gerekli ise, bu vize işlemine tabi tutulan seyahat sağlık sigortası zorunlu olmaktadır. Bu bağlamla birlikte seyahat edilmesi düşünülen ülkenin sağlık kapsamı araştırılmalıdır.

Online Seyahat Sağlık Sigortası Nedir? Nereden Başvurulur?

Günümüzde seyahatlerde aranan seyahat sigortası işlemleri online olarak da yapılabilmektedir. Bu bağlamda online seyahat sağlık sigortası için kolayca başvuru sağlanabilmektedir. Diğer başvurulardan bağımsız olarak daha kolay şekilde başvuru işlemlerinin yapılabildiği online seyahat sağlık sigortası için e-sigortam.com gerekli tüm detayları ivedilikle sunmaktadır. Bu sayede seyahat sağlık sigortası başvuruları için gerekli olan tüm işlemler kısa vadede sonuca bağlanabilmektedir. Bunun yanında gerekli danışma ve araştırma süreçlerinde de e-sigortam.com’a başvuru işlemleri devreye alınabilmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12